#Nieuws#Trends

5 goede redenen om het aprilnummer van Actief Wonen in huis te halen

Deze maand op het menu: de laatste trends verf, behang, textiel, keukens met een bijzondere focus op kleur!
Geplaatst op  
5 goede redenen om het aprilnummer van Actief Wonen in huis te halen ©

In deze sombere periode heeft het team van Actief Wonen goed nieuws voor jou in petto! Ons aprilnummer is nu verkrijgbaar ligt momenteel te prijken in de winkelrekken! Met een speciale focus op het thema kleur geven wij je vijf goede redenen waarom dit nummer je huis instant zal doen opfleuren. 

1. De kleurcode ontcijferd

Wat zijn de hipste kleuren voor je woonkamer, keuken of slaapkamer? Wat zijn de top- en flopkleuren dit jaar? Elk seizoen kondigt haar eigen trendy kleurenschema aan die binnenshuis het ritme van de Belgische huishoudens bepaalt. Waar komen ze vandaan? En wie is er verantwoordelijk voor? We vertellen je uitgebreid over verf in dit nummer, en adviseren je de beste kleuren om je huis mee op te fleuren.

© Maxime Degée

2. De hipste trends op vlak van textiel en behangpapier

Hoe anders kun je die mooie zomerdagen welkom heten, dan met een flinke toets kleur aan de muur en met nieuw, verfrissend textiel? Of het nu gaat om florale, grafische, vintage of gewone stoffen, de trends in textiel en behangpapier hebben zichzelf opnieuw uitgevonden voor het jaar 2020. Wij zetten de nieuwste trends in de kijker die je interieur in een origineel en modieus jasje steken.

Stof ‘Hawaii’ van linnen en viscose, coll. Hawaii, Camengo, B 144 cm, 69 euro per m. © Camengo

3. Keukens die het leven gemakkelijker maken

In het aprilnummer van Actief Wonen maken we abrupt een einde aan jou keuzestress op vlak van keukens! In dit nummer – dat één en al lente schreeuwt – zijn sculpturale lijnen, minimal fronten en natuurlijke materialen aan zet. Wij verleggen de focus naar de nieuwste trends in keukens die vreedzaam met de natuur samengaan en waar leven nog gemakkelijker in wordt.

Het Deense merk Reform ontwikkelt keukenfronten die compatibel zijn met de ‘Method’ keukenfronten van Ikea. Keukenfront ‘Chelsea’ van laminaat en messing, ontwerp door Christina Meyer Bengtsson, Reform, vanaf 184 euro voor één front. © Reform Cph

4. Bezoek aan vier kleurrijke parels van huizen

De beste manier om te reizen vanuit je luie zetel op dit moment? Ga met ons mee naar Brussel, Parijs, Tokio en Nederland! We stellen je vier interieurs voor waar gedurfde kleuren hand in hand gaan met comfort, smaakvol design en een stevige portie lef. Vier huizen waar je gemoed instant van opkikkert!

© Frenchie Cristogatin

5. Shoppen volgens de kleurentrends

Nu je heel wat wijzer bent geworden op vlak van kleuren, kun je je inspireren op onze shoppings voor je decoratie in huis. Durf jij je te wagen aan één van de opvallende tinten uit dit nummer? Neem ons goed advies ter harte en probeer het uit! Groen, blauw en rood zijn de ideale kleuren om je woning wat meer persoonlijkheid te geven en je interieur op te frissen! Ontdek snel onze favorieten.

De tinten op deze foto schommelen tussen azuurblauw en intens oceaanblauw, die deel uitmaken van de nieuwste kleurentrends. Verfkleuren ‘Into the Blue E696’ en ‘Mare Nostrum E697’, CIN, vanaf 15 euro per liter. © CIN

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.