#Nieuws

5 goede redenen om het feestnummer van Actief Wonen in huis te halen

Van de gezelligste cocoon interieurs, tot de mooiste slaapkamers en de meest hartverwarmende haarden en kachels: de feesteditie van Actief Wonen is een must voor je interieur!
Geplaatst op  
5 goede redenen om het feestnummer van Actief Wonen in huis te halen © Maxime Degée

Nu de feestdagen stilaan hun opwachting maken en jij de tijd hebt om wat uit te blazen, is dit het uitgelezen moment om je warm te maken voor onze volgende printeditie! Ons feestnummer ligt namelijk sinds vandaag in de winkelrekken, en hij is oh zo mooi. We bundelden deze keer de mooiste cocoon binnenhuisreportages, een bijzonder slaapkamer-, haarden- en kacheldossier en bijzondere decoratie voor een hemelse winter in één magazine. Aan jou om het geheel asap te ontdekken! 

1 – Heerlijk cocoonen doe je zo

Dit nummer pakken we uit met vier opmerkelijke binnenhuisreportages. De rode draad: cocooning! We nemen je mee naar een cabin hoog in de bomen in Noorwegen, dat het Scandinavische minimalisme en duurzaamheid alle eer aandoet. Verder tonen we een chalet om bij weg te dromen in de Franse berg nabij Haute Savoie. De houten woonst met een raampartij om u tegen te zeggen, biedt een magnifiek uitzicht op de naburige bergtoppen bezet met vers sneeuw. In een karaktervol herenhuis uit Bordeaux leren we hoe je renoveert met de juiste kleuren en tenslotte zien we het prachtige interieur van een landelijke woonst in de wijngaarden van de Beaujolais, waar een gezin een 250 jaar oud huis een heerlijke, hedendaagse make-over wist te geven.

2 – Naar dromenland 2.0

slaapkamer marie-marie feestnummer actief wonen marie-marie
© Marie-Marie

Om het jaar af te sluiten bedachten we ons dat er niets boven een slaapkamerdossier gaat! Gezien we allen wat genieten van een beetje free time rond deze periode, is dit het perfecte moment om wat slaap in te halen en meer nog: je slaapkamer misschien wel een tweede leven te geven. In ons feestnummer ontdek je de laatste trends op slaapkamervlak, van textiel, inrichting, esthetisch opbergen tot decoratieve accessoires.

3 – It’s getting hot in here: alles over kachels en haarden

slimfocus open haard feestnummer actief wonen haarden en kachels
© Focus

Alles wat je wil te weten komen over kachels en haarden, lees je eveneens in ons feestnummer. Van vrijstaande modellen tot ingebouwde varianten, van de materiaalkeuze tot de verschillende formaten. Je leert bij welk verwarmingselement het best kan dienen in jouw interieur met onze tips over elk type kachel en haard: kies je voor een klassieke open haard op houtblokken? Of toch liever een gaskachel of eentje die opwarmt via houtzaagsel? Je leest het allemaal in ons precieuze feestnummer!

4 – Winterse decoratie

cocooning winterdecoratie feestnummer actief wonen maisons du monde
© Maisons du Monde

Heeft je interieur nood aan een winterse update? Onze collega’s speurden de databanken van mening interieurlabel af op zoek naar de meest bijzondere decoratie om je interieur een warme en gezellige toets te geven. In ons feestnummer krijg je de warmste en zachtste tapijten te zien, en leer je hoe je je interieur instant cocoon maakt met toevoeging van enkele deco accessoires zoals een leuke fauteuil, een knappe hanglamp, een leuke bijzettafel, wat kussenhoezen en plaids in intense kleuren en donzige texturen… We hoeven je niet meteen alles te verklappen om je het plaatje te laten snappen!

5 – Focus op vier leading interieurdames van eigen bodem

victoria-maria-geyer-interieurstyling-frederic-ducour-feestnummer-actief-wonen
Een interieur gestylet door Victoria-Marie Geyer © Frédéric Ducout

Vrouwen aan de top: wij belichtten vier leading interieurdames die ons land met trots op de design- en interieurkaart plaatsen. Maak kennis met Charlotte Everaert van Alice Roxy Studio, Julie Hérion, Julie Lacour en Victoria-Maria Geyer. Elk hebben ze hun eigen stijl en identiteit: van erg kleurrijk, tot geometrisch geniaal en een bijzonder fingerspitzengefühl voor prachtige designer vintage. Ontdek meer over hun interieurprojecten in ons feestnummer dus!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.