#Nieuws

5 goede redenen om ons lentenummer in huis te halen

Een trenddossier over 2024, een portie intense tinten, alles over zonnige keukens en kleurrijke badkamers,...
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons lentenummer in huis te halen © HKliving

Het eerste nummer van een heel nieuw jaar, da’s altijd spannend! Voor de liefhebbers van kleur, komt deze lente-editie, die op 29 maart in de winkelrekken ligt, dan ook als geroepen. We brengen namelijk heel erg veel dossiers in het teken van opvallende tinten, trends die dit jaar in het oog springen, unieke interieurs van Madrid tot Londen… Een boeiende mélange van interieurnieuwtjes die je zeker gelezen wilt hebben! 

TRENDGIDS

Links: © Hay – Rechtsboven: ©Bomat – Rechtsonder: Vitra bij Dominique Rigo

Wat we mogen verwachten van het komende jaar? De designs en ontwerpers brengen een boeiende mix van kleuren, materialen en vormen. Zeggen de termen ‘dopamine dressing’, ‘quiet luxury’ of ‘chunky meubilair’ jou? Het zijn termen om de nieuwste trends van dit jaar aan te kondigen. Je ontdekt wat voor moois 2024 op interieurvlak in petto heeft in onze trendgids.

LEVEN IN KLEUR

Links: Pastificio Cammalleri in Gent – Rechts: project ‘Pops’ van Furora Studio in Krakau ©ONI studio

Vier unieke interieurs waar kleur de rode draad vormt, die ontdek je in ons lentenummer. We reizen af naar Madrid, Londen, Krakau en Varsenare om te zien hoe intense tinten hun weg naar het dagelijks leven van mensen vinden. Daarnaast brengen we ook een tour door de meest kleurrijke hotspots van het land. Wie zot is van kleur, mag zich dit nummer echt niet ontzeggen!

ZONNIGE KEUKENS

© Potier Stone

“De keuken is de ziel van een huis”, het is een zin die we maar al te vaak horen. Maar wat maakt de keuken zo geliefd? Is het het lekkere eten, de gezelligheid van rond een keukentafel of -eiland te zitten met je naasten, dat eerste kopje koffie of thee, of gewoonweg de knappe designs van tegenwoordig? Laat je door ons keukendossier maximaal inspireren.

HIPPE BADKAMERS

© X2O

De eerste ruimte die vele mensen in de ochtend na het wakker worden zien, is de badkamer. In deze editie zoomen we in op enkele trends waar, je raadt het al, kleur ook het voortouw neemt. Dompel jezelf onder in de kleurrijkste badkamers met felblauw, geel en zachte pasteltinten zoals roze, perzik en munt in de kijker. Van uiterst monochroom naar hyper kleurrijk, de badkamers kennen in 2024 een ware metamorfose.

(UITGE)LICHT

© &Tradition

Retro is weer helemaal terug van weggeweest! De seventies doen hun intrede op meer dan één vlak in het interieurlandschap, maar zeker op vlak van verlichting. We zien vormen, afwerkingen en kleuren die een hedendaagse variant van deze belangrijke stijlperiode brengen. Denk aan kleuren als bordeaux en geel, en aan tijdloze designs zoals tafel- en wandlampen die je per direct in huis wilt halen!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.