#Nieuws

5 goede redenen om ons lentenummer te lezen

Kleur - véééél kleur - vormt de rode draad doorheen dit nummer. Ook badkamers van natuursteen, keukens, muurdeco en statement lampen komen aan bod!
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons lentenummer te lezen ©

Alsof de winter in een oogopslag voorbij is gegaan… Maar onze redactie is maar al te blij om je te overladen met lentetrends. We verwelkomen alle felle tinten in ons lentenummer. Kleur vormt de rode draad in deze editie. We nemen je mee naar enkele schitterende interieurs met opvallende tinten, we tonen je de mooiste kleurencombinaties voor de keuken en in de badkamer geven we je de beste natuursteentips mee. Een nummer die je voluit zal inspireren! 

1 – Kleuren, keuken, koken

De ‘Veda Touch’ keuken van het Deense keukenmerk Kvik. Deze keuken bevat tot wel 51% gerecycleerde materialen en is tot 99% recycleerbaar.

Wat kan het toch lastig zijn om de juiste kleur in de keuken te kiezen. Soms moet je gewoon het gewaagde pad durven nemen en voor een atypische tint zoals saliegroen of hemelsblauw gaan. Redactrice Laurence creëerde een shoppingspecial compleet met keukenaccessoires en decoratie per trendy tint. Want met praktische voorbeelden durf je die knoop net iets sneller door te hakken. Wij moedigen alvast kleur in de keuken voluit aan. Het brengt vrolijkheid en mensen bij elkaar, de perfecte ingrediënten voor een liefdevolle thuis!

2 – Alles over natuursteen in de badkamer

De ‘Cecilia’ wastafel van marmer, een uniek design van Il Granito, een Genks marmeratelier dat bijzonder maatwerk aanlevert. © cafeine

Situatieschets: je wil natuursteen in de badkamer maar je weet niet waar te beginnen? Reden te meer om ons lentenummer te kopen! Redactrice Mandy sprak met twee natuursteenexperten die ons haarfijn uitleggen hoe je eraan begint en welke vereisten er komen kijken bij natuursteen in de badkamer. Marmer, travertijn, kwartsiet… Ze komen allemaal aan bod!

3 – Statement lampen

Speels, poëtisch, haast sprookjesachtig… De buisvormige hanglampen van handgeëmailleerd keramiek uit de collectie TRN light van Pani Jurek goochelen met vormen en kleuren. Vanaf 426,70 euro.

Een sober interieur krijgt instant pit door een kleurrijke statement lamp. In dit nummer ontdek je de prachtigste exemplaren in levendige kleuren. Wij waarschuwen je alvast voor je maandloon…  Felblauw, rood, roze, muntgroen in de gekste vormen en combinaties. Een shoppingrubriek om per direct te verslinden!

4 – Uitzonderlijke interieurs die spelen met kleur

Het kleurrijke interieur van Sonia Poniatowski, de oprichtster van Maison Sarah Lavoine.

Helemaal haaks op de monochrome trend – die wij Vlamingen maar al te graag smaken – staat die van de eclectische interieurs boordevol kleur en prints. Wij kijken binnen bij drie uitzonderlijke interieurs in Parijs en eentje in Zweden, waar felle tinten steeds in de hoofdrol kruipen. Wij overtuigd moet worden om meer kleur in zijn of haar leven te integreren, neemt maar best dit magazine onder de arm!

5 – Verf, behang en stoffen

Behangpapier ‘Dune’, verkrijgbaar in 6 kleuren, Maison Martin Morel, 110 euro per rol van 10 m lang en 50 cm breed.

Wanneer het écht op kleur aankomt, dan laten we je natuurlijk niet in de steek. Redactrice Clothilde speurde door de nieuwe collecties van menig verf-, behang- en stoffenlabel en toont je een preview van wat je mag verwachten in de lente en zomer van 2023. We zien elegante, niet-schreeuwende kleuren. Rustige tonen die perfect met sobere tinten gecombineerd kunnen worden.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.