#Nieuws

5 goede redenen om ons nieuwe herfstnummer in huis te halen

Een 100% Belgische editie staat op je te wachten in de winkelrekken
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons nieuwe herfstnummer in huis te halen © Stéphanie Mathias

Daar is de herfst weer! Een heel nieuw seizoen om jezelf én je interieur weer helemaal in te verliezen. In deze periode van het jaar brengt Actief Wonen steevast een ode aan ons eigen land. Deze herfsteditie is 100% Belgisch en brengt talent en prachtige interieurs van eigen bodem in de kijker. Ontdek hier de vijf hoogtepunten van dit nummer, hij ligt alvast op je te wachten in de winkelrekken.

100% Belgische interieurs

© Home of Geraldine

Op de cover van ons nieuwe herfstnummer prijkt het beeldige interieur gehuld in zachte tinten van interieuronderneemster Anne Gilis die de woonwinkel Home of Geraldine uitbaat. Je raadt het al: voor dit herfstnummer zijn de woonreportages alleen maar Belgisch. We zakken af naar Edegem, Lincent, Pelt en Zonhoven voor vier uiteenlopende maar boeiende binnenkijkers. Hou je van kleur, minimalisme, authenticiteit of vintage design? Deze interieurs zullen je onmiddellijk bekoren!

Interieurarchitecten van bij ons

© Oystr Studio

Een interieur vormgeven, een makkie? Omdat we het zelf niet altijd even goed weten, laten we enkele Belgische interieurarchitecten aan het woord. Hun visie en werk hertekenen het creatieve landschap in België en ver daarbuiten. Maak kennis met gekende en minder gekende gezichten zoals Blind Gekocht-gezicht Kelly Claessens van La Fabrika Studio, het powerkoppel Elise en Gregory van Oystr Studio, Kevin Bona van Label 5.9 en Noémie Meijer van Pierre Papier Ciseaux.

Spetterende badkamertrends

Links: © Alsan – Rechts: © Detremmerie

Wat de nieuwste badkamers te bieden hebben? Verwacht je aan een verrassend aanbod van stijlen. Basiskleuren à la Mondriaan zoals blauw, rood en geel primeren, en roepen de funky jaren 80 terug naar de badkamer met een dosis vrolijkheid. Maar we zien ook mediterrane kleuren en terrazzoprints, veel natuursteen en sobere vormen en tinten. Ontdek ze allemaal in onze badkamerrubriek!

Handige keukenhulpjes

De Barista Touch™ Impress van © Sage Appliances

Het najaar brengt ook gezellige indoormomenten met zich mee, zeker wanneer het pijpenstelen regent. Dan begeven we ons naar de keuken waar we onze culinaire skills uitproberen. Speciaal daarom brengen we een dossier gewijd aan de nieuwste keukentoestellen met een eerlijk verslag. Is die nieuwe koffiemachine de moeite waard? Heb ik een pastamaker nodig? Wat heb ik aan een airfryer? Je ontdekt dat en zoveel meer in deze rubriek!

Sofaatjes kijken

De ‘Abalon’ sofa van © Vitra

Is je woonkamer toe aan een nieuwe sofa? Laat je dan volop inspireren door onze pagina’s met de hipste modellen en kleuren van dit moment. Ijzig blauw, terracotta oranje, crème… De najaarskleuren zijn gewaagd en zo ook de sofa’s die hun opwachting in jouw woonruimte maken!

Slaap lekker én stijlvol

In beeld: het schattige Kúla-nachtlampje van © Auping

Wanneer beter cocoonen dan in de herfst? Uiteraard is dit het seizoen van de gezellige stofjes en jezelf lekker induffelen. De zomer was druk, maar de herfst die zorgt ervoor dat we wat meer tijd spenderen aan zelfzorg. En waar beter te beginnen dan bij een goede nachtrust? Juist ja, in de slaapkamer! Wij brengen de mooiste slaapkamers tot aan je ogen.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.