#Nieuws

5 goede redenen om ons novembernummer in huis te halen

Het is weer cocooningtijd en wij hebben speciaal daarom een heel nummer gewijd aan deze gezellige periode!
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons novembernummer in huis te halen ©

Wat is er beter dan je nestelen in de zetel met een leuk magazine? Niet zo heel veel! Met deze frisse temperaturen neem je maar best een warme plaid, een mok gevuld met een warme drank en de nieuwe Actief Wonen onder de arm. Waarom? Niet zomaar daarom, maar deze 5 goede redenen maken je alvast warm voor het novembernummer…

Circulaire designers maken een opmars

Links ©Brukseilas – Rechts: de creaties van Charlotte De Bruijn ©Michiel Pelerents

Ze herstellen, recycleren, keren binnenstebuiten… In dit nummer brengen we een ode aan opkomende Belgische ontwerpers buiten de kaders denken en nieuwe alternatieven in het leven roepen. We brengen verschillende circulaire zielen: van een gekende pr-verantwoordelijke die vintage design een tweede leven schenkt in haar vrije tijd, een koppel dat met duurzame materialen de meest gewaagde ontwerpen realiseert tot een vrouw die verliefd is op haar woonplaats en met hyperlokale reststukken werkt. Een inspirerend dossier dat 100% Belgisch ademt.


Energiebesparingstips

© Niko Home Control

We stellen het zo lang mogelijk uit: de verwarming aanzetten. Maar als het kwik blijft dalen, zullen we toch genoodzaakt zijn om ons huis te verwarmen. Met onze nuttige energietips kom je het najaar op budgetvriendelijke wijze door. We spreken niet alleen over hoe je je verwarmingskosten kunt doen dalen, maar ook over tips die je je eigen water- en energieverbruik doen herzien.


Slaapkamers

©Westwing

November staat voor cocoonen, dat staat vast. We brengen de mooiste herfsttrends op vlak van slaapkamers naar jou, met knappe kleuren en bijzondere trends die de komende maanden zullen regeren. Denk aan aardse tinten, materialen die recht uit de natuur komen en verfijnde prints. De nieuwe slaapkamertrends zijn werkelijk om bij weg te dromen!


Duurzame keukens

Een kostbare creatie van de Belgische studio Sistèm

Groener dan groen zijn ze (figuurlijk dan): de keukens van het najaar schitteren in de mooiste, duurzame materialen. In dit dossier leggen de experten uit hoe ze zichzelf en hun bedrijven verbeteren door keukens te ontwerpen die niet alleen kwalitatiever, maar ook beter voor de natuur zijn. We maken kennis met nieuwe technologieën en ecologische materialen die je aandacht zeker en vast verdienen.


Uitgetest en goedgekeurd: onze favoriete huishoudtoestellen

©Sage

Ben je benieuwd naar onze mening over een selectie huishoudtoestellen? In dit dossier lees je onze ongezouten mening over verschillende toestellen, van een multifunctioneel koffietoestel, een bruiswatertoestel tot een stofzuigerrobot. We tonen je de nieuwste innovaties met oog voor esthetiek.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.