#Inspiratie

5 goede redenen om ons winternummer in huis te halen

Een extra dikke feesteditie vol inspiratie en handige tips om je te helpen bij al je interieurvraagstukken
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons winternummer in huis te halen © Actief Wonen

De mooiste tijd van het jaar komt eraan: de feestdagen, al dan niet bedekt onder een fijn laagje sneeuw. Om deze magische dagen nog meer glans te geven, bundelden wij heel wat tips om je interieur extra speciaal te maken. Wij geven je 5 goede redenen om ons magazine te kopen en te genieten van heerlijke beelden, handig advies en eindeloze inspiratie vanonder je warme plaid. 

1. Kijk mee binnen 4 interieurs waar hout de rode draad vormt

MARIANNE TIEGEN INTERIORS | S2H Communication
© Marianne Tiegen

Want de winter is onlosmakelijk verbonden met hout. In deze vier binnenkijkers zie je dat hout telkens een originele invulling krijgt. Van ultra modern tot gezellige rustiek, we bezochten een ecologische villa in Zuid-Tirol, reisden af naar Canada voor twee prachtige stadswoningen en kregen een unieke inkijk in een bijzondere bergchalet in de Franse Alpen. Dit wil je niet missen!

2. Winterse weelderigheid shoppen

Zara Home Christmas Collection 2023 - The Nordroom
© Zara Home

Of je nu op zoek bent naar een schitterend eindejaarsgeschenk of gewoon nieuwe inspiratie wilt voor je interieur. Redactrice Clothilde bracht de mooiste item van het eindejaar samen in enkele geweldige shoppingpagina’s. Om per direct te verslinden. Wij staan wel niet in voor de eventuele financiële risico’s achteraf 🙂

3. Designers die hout tot kunst verheffen

De ‘Eclipse’ bijzettafels van Domum Interior ontworpen door Sebastian Landuydt © Jelle Vans

Houtkunstenaars, zo noemen we ze. In onze nieuwste editie bewijzen drie designers dat je met hout prachtige – en duurzame – dingen kunt creëren. Maak kennis met Sebastian Landuydt van Domum Interior, Jeroen De Ruddere en  Anne-Sophie Rosseel van House of RoRo. Alle drie maken ze unieke dingen om een eeuwigheid te koesteren.

4. Daar brandt het vuur

Focus Gyrofocus Glazed (Wood) | Continental Fireplaces
© Focus

In deze editie nemen we je mee naar warmere oorden. Het is te zeggen, naar de ruimtes waar prachtige designkachels- en haarden branden. Redactrice Laurence wist de laatste trends op een rijtje te zetten, terwijl collega Mandy een bezoekje achter de schermen bij het Franse haardenmerk Focus in Cavaillon bracht.

5. Zo kies je de juiste vloer

Actief Wonen zou Actief Wonen niet zijn zonder een praktisch dossier. Redactrice Mandy brengt je een heel artikel gewijd aan de vloeren van vandaag met concrete tips om de juiste vloerbedekking voor jouw interieur te kiezen. Van houten vloeren in al haar varianten, coatings met een natuursteenlook tot het integreren van het tijdloze grijs in je interieur.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.