#Nieuws

5 goede redenen om ons zomernummer in huis te halen

Van tuinarchitectuur, inspirerende renovaties, vakantiehuizen tot shoppings met het mooiste outdoor meubilair en barbecuesets, de zomer wacht op je!
Geplaatst op  
5 goede redenen om ons zomernummer in huis te halen © Kettal (op de cover)

Of we extreem trots, enthousiast, tevreden en uiterst gemotiveerd zijn om je te laten kennismaken met ons zomernummer? Ui-te-raard! Deze editie barst van de positieve energie, en we lichten een tipje van de sluier in deze preview… Kijk even mee met ons! 

Het 1 2 3 van tijdloze tuinen

Een tuinontwerp van het Belgische bureau Contour, foto van ©Veronique De Walsche

Op zoek naar een dosis inspiratie en tips over de inrichting van je achtertuin? Wel, wij waren dat ook. Daarop besloten we om te spreken met een aantal experten over het ontwerpen van een tuin (rekening houdend met de Belgische weersomstandigheden, met welke do’s en don’ts we rekening moeten houden, en wat het stappenplan is wanneer je een bloemenweelde in eigen tuin wilt creëren.

Vakantie vieren in Frankrijk Of Nederland?

Een realisatie van interieurarchitecte Eline Ostyn in samenwerking met Obumex

Ga je op vakantie binnenkort? Laat je dan inspireren door de lokale interieurtradities. Ook als je niet weggaat uit je vertrouwde omgeving, hebben we wat in petto voor jou. We brengen twee inspirerende vakantiehuizen uit Gard (Frankrijk) en Cadzand (Nederland) die elk hun eigen identiteit met trots vertegenwoordigen. Hou je van rustiek en warm of van minimalisme met een nautische toets? Je gaat helemaal wegdromen bij het zien van deze twee bijzondere zomerse interieurs.

Renoveren als een pro

Een renovatie in Valencia, uitgevoerd door het Spaanse bureau Viruta Lab

Sommigen zien het als een leuke uitdaging, anderen huiveren bij de gedachte aan een renovatie… Wij brengen vier geslaagde renovaties om je te motiveren als je dan toch besluit om eraan te beginnen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je slimme keuzes maakt. Onze voorbeelden tonen dat je met enkele simpele ingrepen, grootse resultaten bereikt.

Zei iemand barbecue?

©Barbecook

De zomer staat synoniem voor lekker eten en buitenleven, dus gingen wij op zoek naar de leukste barbecuesets en -accessoires om het begin van de meest zonnige maanden te vieren. Van grote tuinen tot compacte balkons, in dit shoppingdossier vind je ongetwijfeld de juiste barbecue om je honger te stillen!

Naar buiten in stijl

©Tribù

Tot slot brengen we ook een heel dossier gewijd aan de nieuwste trends op vlak van outdoor meubilair. Denk aan warme terrassen in terracotta- en crèmekleur, subtiele motieven die je meenemen naar het zuiden van Frankrijk of Mexico, zachten tinten zoals saliegroen en poederroze, en elegante materialen zoals beton, gepoederlakt staal en hout om je tuin of terras mee te pimpen.