#Nieuws

5 niet te missen hoogtepunten uit de nieuwe Actief Wonen

We sluiten een succesvol redactiejaar af met een spetterende wintereditie
Geplaatst op  
5 niet te missen hoogtepunten uit de nieuwe Actief Wonen © Emilie Mascia

Zo snel dat het gegaan is: we zijn al toe aan onze laatste printeditie van Actief Wonen voor 2018! De essentie van ons harde werk bewaarden we dan ook voor deze bijzondere wintereditie. We hebben het onder meer over warme interieurs waar je ‘s avonds in wil thuiskomen, de meest gastvrije logeerkamers en de opkomende trends voor het nakende jaar… Vanaf morgen 14 december ligt hij in de winkelrekken te prijken! 

5 interieurs die 100% cocoon zijn

Mijn thuis is waar mijn plaid ligt, hut vuur van de open haard gezellig knispert, een donzig tapijt je vermoeide voeten verwelkomt en het aangename licht van die knappe staande lamp je zachtjes streelt. Klinkt even goed als het leest he? Wel, de fotoreportages in onze printversie doen je nóg meer wegdromen van gezellige winteravonden.

Vooruitblik naar de trends van 2019

Benieuwd naar de laatste trends in interieurdesign en decoratie? Wij lichten al een tipje van de sluier op wat betreft de meest modieuze kleuren, texturen en stijlen. We gingen erg nauwkeurig te werk deze keer: er wachten maar liefst vijf volledige shoppingpagina’s, afgestemd volgens de meest toonaangevende kleuren en vormen.

Designcadeaus voor onder de boom

Op de valreep voor deze kerst of inspiratie voor de cadeaus van 2019, je kan op ons rekenen voor een bijzonder en attent geschenkidee. Wij creëerden een handige cadeaushopping in de meest begeerde kleuren van het seizoen zoals flessengroen, bordeaux en zwart. Van een luxueuze wandklok, fancy speelkaarten, een harige pouf tot een unieke keramieken vaas, voor elk wat wils.

Een jonge avant-gardist onder de loep

Een jonge designer die op onze radar (wel ja, de biënnale in Kortrijk) kwam is Arno Declercq. De designs van dit piepjong talent deden ons met verstomming slaan. Wij hielden het echter niet bij het formele praatje op de beeldschone stand van RR-interieur, maar kregen de kans om enkele prangende vragen op hem af te vuren. Benieuwd naar de knappe ontwerpen van Arno? Neem zeker een kijkje op zijn website, en leer meer over zijn visie in ons schriftelijk interview!

Inspiratie voor de logeerkamer

Heb je binnenkort overnachtende gasten of organiseer je een feestje waarbij enkele niet-gedomicilieerde individuen wellicht je huis niet meer zullen verlaten? Goed nieuws: onze tien tips voor een top logeerkamer kan je ook in deze wintereditie ontdekken. We zochten naar het zachtste texiel, de meest handige opbergers tot aan reserve pyjama’s toe. Jij bent binnenkort een topgastheer- of vrouw dankzij ons!

Afspraak in je lokale dagbladhandelaar vanaf vrijdag 14 december of je in zetel met een donzige plaid (indien je al geabonneerd bent)!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.