#Nieuws

5 redenen om het novembernummer van Actief Wonen te lezen

Deze vrijdag ligt ons novembernummer in de rekken boordevol tips rond kleine keukens, huishoudtoestellen, slaapkamers, portretten van nieuw talent...
Geplaatst op  
5 redenen om het novembernummer van Actief Wonen te lezen © Olivia Roks

Ja lap, het is weer van dat! Een nieuwe lockdown, dus verplicht binnenzitten. Niet getreurd, gelukkig heb je nu dan ook wat tijd om te doden. Dat kan je onder meer doen met een inspirerend magazine in de hand. De Actief Wonen van deze maand zal alvast niet teleurstellen. We bieden perspectief wanneer de ruimte beperkt is, en dat mag je letterlijk nemen. We tonen je een aantal woonreportages van kleine flats/huizen, inspireren je met beelden van prachtige bescheiden keukentjes, testten een reeks nieuwe huishoudtoestellen uit en laten je wegdromen van de mooiste slaapkamers…

Wanneer elke vierkante meter telt

© Antwe Design

Deze editie nemen we je mee naar enkele bewonderenswaardige interieurs waarin ruimte relatief beperkt is. Het roze interieur van het huis in Arnhem is maar 50 vierkante meter groot, maar toont grandeur op vlak van interieur. Een kwestie van kleur op de juiste manier in te zetten en te mixen met knappe, tijdloze materialen. Reis ook met ons mee naar Barcelona, Parijs en tenslotte Antwerpen, waar fotograaf Robin Joris Dullers de deuren voor ons opende.

Bescheiden keukens

De ‘Ombra’ keukencollectie van © KVIK

Compacte keukens hebben ongetwijfeld hun charme. Wij geven je deze editie alle handige tips om een kleine keuken optimaal in te richten. Van kleurkeuze, opbergmogelijkheden, multifunctionele keukenapparatuur tot de keuze van je spatwand.

Zalig uitzoomen

© Marie-Marie

In dit nummer kan je ook heerlijk wegdromen bij de mooiste visuals over slaapkamers. Op het beeld hierboven zie je alvast een elegante set van het Belgische textiellabel Marie-Marie. We hebben het over de leukste trends in de slaapkamer, van kleur tot textuur, van deco tot slaapmeubilair.

Wat schaft de pot?

© RIG-TIG

Lockdown = culinaire handjes uit die mouwen! We testten een aantal huishoudtoestellen die zonet op de markt gelanceerd werden. Van de nieuwste innovaties op vlak van blenders, koffietoestellen tot multicookers. So you think you can cook? Eerst even onze ervaringen lezen voor je aan de slag gaat dan!

Ambitieuze mensen & design

Cobra Studios © Jeroen Verrecht

Ook dit nummer vergeten we het talent van eigen bodem niet! We spraken met drie opkomende namen die zich een weg banen door de wereld van Belgisch design, elk met hun eigen expertise, hun eigen fijngevoeligheid en hun favoriete materialen. Maak kennis met de prachtige ontwerpen van Pierre Vano, Cobra Studios en Hartwerp.

Het magazine ligt vrijdag 13 november in de winkelrekken.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.