#Inspiratie#Slaapkamer

5 tips om de cocooningtrend op je slaapkamer toe te passen

Maak van je slaapkamer een gezellige cocon met deze tips!
Geplaatst op  
5 tips om de cocooningtrend op je slaapkamer toe te passen © H&M Home

Met de regen, de korter wordende dagen en de dalende temperaturen is er niets lekkerder dan na een dag werken in een zacht, knus in bed te kruipen. Dit seizoen hebben we allemaal de plotselinge drang om een gezellig nestje te creëren, een slaapkamer met een cocooningsfeer waar we uren kunnen luieren.

Hier volgen 5 tips om je slaapkamer om te toveren in een dromerige cocon van warmte en stijl.

1/ Creëer een authentieke sfeer met aardetinten

chambre cocooning
© Levis

Ter afwisseling van het monochrome grijs en beige brengen aardetinten een gevoel van rust en warmte in onze slaapkamer. Net wat we nodig hebben om ons te beschermen tegen de koude temperaturen die langzaam maar zeker in aantocht zijn! Voeg een vleugje terracotta, oker, kaki of donkerbruin toe aan je beddengoed en je hebt een tempel van sereniteit die helemaal volgens de trend is. Kussens, plaids, lakens, decoratieve accessoires… De sfeer van onze slaapkamer kan eenvoudig worden veranderd met een paar eenvoudige elementen. Perfect voor een stijlvolle cocooningsfeer in de slaapkamer!

2/ Mix texturen

chambre cocooning
© H&M Home

Bij het creëren van een cocon hoort ook ons beddengoed. We stapelen lagen en lagen op met kussens in verschillende patronen, zachte kussens en een plaid als finishing touch aan het voeteneind van het bed. Dit draagt bij aan de warme sfeer die zowel decoratief als gezellig is. Voor een nog beter resultaat kies je voor zachte, weelderige materialen zoals fluweel en satijn vanwege hun aangename gevoel.

chambre cocooning
© Levis

3/ Voeg een donkerder item toe aan je bed

chambre cocooning
© Shutterstock

Het valt niet te ontkennen dat een plaid een essentieel cocooningelement is. Aarzel niet om er een aan het voeteneind van je bed te leggen en kies voor een donkere kleur. Deze tip voegt in een fractie van een seconde warmte en zachtheid toe aan onze slaapkamer.

4/ Focus op natuurlijke materialen 

chambre cocooning
© Shutterstock

Hout is een natuurlijk materiaal bij uitstek en zelfs in een slaapkamer creëert het een bedwelmende warmte. Als je materiaal goed inzet, voegt het persoonlijkheid toe aan de kamer. Riet, riet, bamboe en rotan worden ook gebruikt in meubels en in een breed scala aan voorwerpen die gemaakt of tweedehands gekocht kunnen worden. Natuurlijke materialen zoals wol en linnen krijgen van ons ook een ereplaats. Het zijn de finishing touches die je nodig hebt voor een cocooning slaapkamer!

5/ Ga voor subtiele pastelcontrasten

Waarom je best eens werkt met pasteltinten? Ze voegen een vleugje glamour toe en vormen de ideale keuze als je wilt dat je slaapkamer rust uitstraalt. Pastelkleuren zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en brengen helderheid in huis. Deze zachte kleurentrend kan gecontrasteerd worden met gele, gouden of koperen accessoires, zoals deze trendy lamp op het nachtkastje.

chambre cocooning
© Levis

Zin om deze cocooningtrend uit te proberen? Hier volgt een gezellige shoppingselectie die je ongewtijfeld zal inspireren!