#Ideeën#Interieuradvies

5 x inspiratie om je huis zomerproof te maken

Vijf tips om je huis luchtig, lichtrijk en een zomerse toets te geven
Geplaatst op  
5 x inspiratie om je huis zomerproof te maken © Zara Home

Het zomerseizoen is de gepaste periode om je huis op te frissen. Met kleuren, textiel, prints etc… De warme maanden die hebben wel degelijk nood aan bruisende kleuren, aan vederlicht bedlinnen, aan levendige motieven op het servies die ons appetijt doen opflakkeren en onze gerechten naar een hoger niveau tillen…

Vernieuw je bedlinnen

Links: © H&M Home – Rechts : © La Redoute

De zachte, warme omhelzing van de zomer haal je instant binnen met een nieuwe set bedlinnen. Niets dat boven fris bedtextiel – licht van structuur en vrolijk gekleurd – gaat op een broeierige zomerdag!  Vredig in slaap vallen is immers niet alleen voorbehouden voor de winter, toch?

Kies levendige prints en motieven

Links: © Madam Stoltz – Rechts: © Zara Home

Trek de zon door tot in je interieur door met motieven en prints te experimenteren. Laat je servies, stoffen, kussens eraan geloven en ga voluit voor kleur. Het zit immers in de details en eerlijk gezegd… Het oog wilt ook wat!

Creëer een groen universum

Indoor vs outdoor? Verleden tijd! Integreer de beide ruimtes voor een zomerse toets. Van zodra de gemiddelde temperatuur de lucht in gaat, verhoogt ook het groen-gevoel. Plaats een kamerplant in de badkamer, enkele kruiden in de keuken of een bos tulpen in de woonkamer om de sfeer een energieboost te geven en een frisse wind door het huis te laten waaien.

Investeer in knap tuinmeubilair

© Fermob

We maken er een erezaak van om de zon in huis te halen, waarom doen we niet hetzelfde met ons tuinmeubilair? Verfraai je terras met een verrukkelijk tuinstel. Modern met een trendy kleur of een rustige, bohémien-sfeer, alles is mogelijk!

Zet in op opvallende kleuren

© Esprit Home

Wie beweerde er dat pastelkleuren alleen maar mooi in de winter zijn? De lichte tinten maken hun comeback en schitteren het meest in een helder en fris zomerinterieur. Onze redactie is weg van deze zachte en tedere kleuren in verf, beddengoed en decoratieve accessoires. Ibiza, Capri of de Algarve in 1,2,3 in eigen huis!

Nood aan een klein duwtje vooruit bij je zoektocht naar zomerdecoratie? Ontdek hier onze 10 sleutelaccessoires voor een frisse zomerstijl:

Adaptatie door Mandy Kourkouliotis via ©Justine Bounif

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.