#Ideeën#Inspiratie

5 redenen waarom elektrische gordijnen een must zijn

Er gaat niets boven geautomatiseerde gordijnen in huis!
Geplaatst op  
5 redenen waarom elektrische gordijnen een must zijn ©

Gordijnen zijn er in alle maten en kleuren: rolgordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen, plooigordijnen,… Ze geven je interieur warmte en gezelligheid, bieden privacy en zorgen voor extra isolatie. Kies je daarbovenop voor elektrisch bedienbare gordijnen, dan kan je rekenen op heel wat bijkomende voordelen. We lijsten ze graag voor je op!

1. Kies voor meer comfort en gemak

Met één druk op de knop het daglicht en de kamertemperatuur in je huis regelen: dat is het gemak van elektrische gordijnen. Via een wandschakelaar of met de afstandsbediening in de hand bedien je vanuit je luie zetel alle gordijnen in huis. Zo hou je overdag het felle zonlicht buiten, ’s avonds maak je het binnen knus en gezellig. Er zijn heel wat fluisterstille motorsystemen op de markt, zoals bv. van Somfy, die geruisloos en soepel hun werk doen, zodat jij ondertussen in alle rust verder kan kijken naar je favoriete film.

2. Veiligheid eerst

Gedaan met halsbrekende toeren uithalen om je gordijnen open of dicht te doen. Op de zetel klauteren, op de toppen van je tenen gaan staan… Het is voorgoed verleden tijd. Elektrische gordijnen zijn een zegen voor hele hoge ramen of ramen op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien heb je geen vervelende koorden of storende kettingen wanneer je kiest voor elektrisch bedienbare gordijnen. Een op en top kindvriendelijke oplossing dus.

Een bijkomend voordeel: dankzij het automatiseren van je gordijnen breng je inbrekers op het verkeerde spoor wanneer je op vakantie gaat. Door vooraf een tijdschema in te plannen of op afstand bedienen met je gsm in te stellen, geef je de indruk dat je huis steeds bewoond is.

3. Een duurzame keuze

Door de elektrische bediening gaan je gordijnen veel langer mee. Ze gaan immers gelijkmatig open, waardoor ze altijd perfect hangen en niet vast komen te zitten. Bovendien worden ze veel minder snel vuil aangezien je ze vanop afstand bedient en niet hoeft aan te raken. Het motorsysteem zelf is dan weer uitgerust met een oplaadbare batterij. Goed voor de portemonnee en het milieu.

4. Elegantie ten top

Het motorsysteem van elektrische gordijnen werkt draadloos en is dus makkelijk te installeren zonder te moeten boren. Door zijn strak ontwerp gaat hij volledig op in je interieur. Met één druk op de knop kan je alle gordijnen samen bedienen, waardoor ze allemaal op dezelfde hoogte hangen. Een strakke uitstraling gegarandeerd. Er is een systeem voor elk soort en type raam en altijd op maat gemaakt.

5. Innovatief

Iedereen heeft de mond vol van domotica en automatisering. Elektrische gordijnoplossingen zijn een uitgelezen kans om je interieur uit te rusten met de nieuwste technologieën. De motorsystemen zijn uitgerust met draadloze technologie en beschikken over een oplaadbare batterij met lange levensduur. Bij normaal dagelijks gebruik zal je deze één keer per jaar moeten opladen. Bedienen doe je vanop afstand via de app op smartphone of tablet of met de afstandsbediening. Bepaalde systemen werken zelfs met spraakbediening. Is de motor uitgerust met een licht- of temperatuursensor, dan sluiten de gordijnen automatisch bij fel zonlicht of te hoge temperaturen. Zo is het in de zomer altijd koel in huis en verkleuren je meubels niet door de zon. Een ingebouwde timer is de ideale inbraakpreventie. Leverancier Somfy is toonaangevend in de sector. Neem een kijkje op de website voor alle mogelijkheden.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Somfy.
www.somfy.be