#Dit is Belgisch#Inspiratie

7 duurzame Belgische interieurmerken om te ontdekken

Kies voor een duurzaam interieur met deze Belgische merken
Geplaatst op  
7 duurzame Belgische interieurmerken om te ontdekken © Ethnicraft

We staan steeds meer stil bij de manier waarop we leven en de impact ervan op het milieu. Duurzaamheid en upcycling zijn tegenwoordig belangrijke maatschappelijke waarden. We zien het o.a. in onze voeding en beautyproducten terugkomen. Toch durven we het domein vergeten waardoor we elke dag omringd zijn, namelijk ons meubilair. In dit artikel belichten we zeven Belgische merken die jouw interieur duurzamer maken. 

1

PURE Wood Design

Voor wie op zoek is naar industriële meubelen op maat, kan terecht bij PURE Wood Design. De meubelen zijn gemaakt door vakmannen in een atelier in Lommel, echt handmade in Belgium dus. Naast een lokale productie zet het merk ook in op duurzaamheid door natuurlijke materialen te gebruiken. Zo werkt PURE Wood Design met zowel gecertificeerd eikenhout, als gerecycleerd steigerhout en werken ze samen met Natuurpunt. Elke aankoop staat namelijk gelijk aan een boom: koop je een stoel, dan plant het merk een boom in jouw plaats. Niet op zoek naar nieuwe meubelen? PURE Wood Design heeft een collectie woonaccessoires waar je ook andere duurzame merken terugvindt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Purewooddesign (@purewooddesign)

Conceptstores: Grote Markt 5, 3290 Diest & Hundelgemsesteenweg 101-B, 9820 Merelbeke

Website: purewooddesign.be/nl/

Instagram: instagram.com/purewooddesign/

2

MMooD

Op zoek naar unieke, maar duurzame designerobjecten? Dan moet je bij MMooD zijn. Het merk werkt met hernieuwbare grondstoffen en zet bovendien in op een lokale productie. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en het volledige productieproces via hernieuwbare energie verloopt. Zo  hoopt MMooD om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Adres: Rue de Luxembourg 183, 8077 Bertrange (Ytter Design) & Avenue de Longy 102, 6700 Arlon (Decourrière)

Website: mmood.be/nl

Instagram: instagram.com/mintjens_furniture/

3

Treespoke

Bij Treespoke kan je terecht voor op maat gemaakte en stijlvolle boekenkasten, vinyl meubels, wandkasten etc. Met enkele muisklikken stel je een gepersonaliseerde kast samen en heb je onmiddellijk een idee van het kostplaatje. Treespoke bezorgt vervolgens de bestelling aan een Belgische meubelmaker, die jouw ontwerp omzet in realiteit. Om de kasten in elkaar te knutselen, gebruikt het merk kwaliteitsmaterialen zoals berkenmultiplex, massieve blokplaten of melamine. De kasten van Treespoke zijn niet alleen mooi en tijdloos, maar dus ook goed voor het milieu.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TreeSpoke (@treespokedesign)

Showrooms:

Luxor Interieur: Industrielaan 9B, 9990 Maldegem

De Trein der Traagheid: Koniging Elisabethlaan 148, 9000 Gent

L’Amuzette: Krommewal 2, 9000 Gent

Fonetik: Korte Zoutstraat 13, 9300 Aalst

Louisette: Kapellestraat 82, 2630 Aartselaar

Integre: Ruilare 29, Zeveneken

Website: treespoke.com

Instagram: instagram.com/treespokedesign/

4

Bio Home

Ben je van plan om de keuken of slaapkamer van een nieuw likje verf te voorzien? Spring dan zeker eens binnen bij Bio Home, een familiebedrijf dat al actief is sinds 1980. Hier vind je zowel natuurlijke verf, als duurzame bouwmaterialen en meubels. De bestanddelen van de natuurverf zijn grotendeels hernieuwbaar en afbreekbaar, wat minder belastend is voor het milieu.

Adres: Vaartkom 1C, 3000 Leuven & Zone Kamp C 12, 2260 Oosterwijk (Westerlo)

Website: biohome.be/

Instagram: instagram.com/biohomenatuurlijkwonen/

5

Mintjens

Dat de combinatie van duurzaamheid en een stijlvol interieur perfect mogelijk is, bewijzen de collecties van Mintjens. De meubelen zijn niet enkel modern, maar ook duurzaam en dat is een bewuste keuze. Het hout is zorgvuldig geselecteerd en komt uit duurzaam beheerde bossen. Ook de oliën en lakken die Mintjes gebruikt, voldoen aan de strengste normen. Bovendien draait het volledige productieproces op hernieuwbare energie. Dat Mintjens de meubelen grotendeels in eigen land maakt, is alleen maar een pluspunt.

Website: mintjens.be/nl

Instagram: instagram.com/mintjens_furniture/

6

Ethnicraft

Voor wie nood heeft aan eenvoudige, stijlvolle, tijdloze en duurzame ontwerpen, moet zeker eens door de collectie van Ethnicraft bladeren. De meubels zijn gemaakt uit mastiek eiken-, walnoten-, of teakhout, waar een zorgvuldige selectie aan is voorafgegaan. De materialen zijn gerecycleerd en wanneer dit niet het geval is, planten ze voor elke gekapte boom gewoonweg een nieuwe. Kijk vast en zeker ook naar de collectie dienbladen, ontworpen door Dawn Sweitzer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ethnicraft (@ethnicraft)


Website: ethnicraft.com

Instagram: instagram.com/ethnicraft/

7

Kewlox

Op zoek naar een stevige kast die levenslang meegaat? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van Kewlox. Het merk ontwerpt en maakt de meubelen hier in eigen land, dit garandeert een korte cyclus tussen de productie en jij als klant. Het hout is afkomstig uit PEFC-gecertificeerde Europese bossen, dus voor iedere gekapte boom komt er een nieuwe in de plaats. Dit label garandeert ook het behoud van wilde fauna en flora. Kewlox biedt bovendien ook op maat gemaakte kasten aan met een levenslange garantie. Zo probeert het merk te voorkomen dat klanten meubelen weggooien wanneer dit niet nodig is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kewlox (@kewlox_official)

Adres: Koningin Astridlaan 325, 1950 Kraainem & Sint-Michielskaai 28, 2000 Antwerpen & Rue des Gravillons 1, 4020 Luik

Website: kewlox.com/nl/

Instagram: instagram.com/kewlox_official/

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.