#Ideeën#Interieuradvies

7 essentials voor een zachte en naturelle feesttafel

De feestdagen in sereniteit vieren? Dat begint bij een feesttafel met een naturelle look. Hier vind je onze tips.
Geplaatst op  
7 essentials voor een zachte en naturelle feesttafel © Westwing

Hou je van een interieur dat hygge ademt? Laat dat dé reden vormen om je feesttafel een Scandi make-over te geven nu het eindejaar nadert. Wij geven je 7 tips om een mooie, pure en neutrale feesttafel met natuurlijke elementen te creëren. Ideaal voor kerstavond of elke andere feestelijke avond bij jou thuis. 

1

Faux schapenvelletjes

Een must-have voor liefhebbers van cocooning en Scandinavische interieurs? Zachte en warme schapenvelletjes van imitatiebont! Plaats ze op een houten bankje of op de zitting van één van de stoelen van de gasten. Wedden dat ze nooit meer willen opstaan?

2

Kaarsen, onmisbaar op een hygge feesttafel

© Shutterstock

Witte of sober getinte kaarsen zijn onmisbaar en tijdloos in het midden van een feesttafel. Met een paar van deze varianten – die je tegenwoordig in alle groottes en vormen vindt – creëer je een fascinerend volumespel. Denk verder ook aan hoe je ze op tafel plaatst: verzameld of verspreid? Of op houten boomstammen voor een ultragezellige houten cabin-gevoel? Ga je liever voor een chique effect? Kies dan voor dunnere kaarsen die je in sobere en minimalistische kandelaars kan plaatsen. Onze kaarsencrush? Kaarsen in de vorm van een dennenboom voor een ludieke kerstsfeer!

© Shutterstock

3

Een beetje groen voor een naturelle look

Zelfs in de winter vertrouwen we op groene accenten om een naturelle sfeer in de decoratie van de feesttafel te verzekeren. En omdat vegetatie schaars is in deze tijd van het jaar, opteren wij voor sparrentakken of gedroogde planten en bloemen. Eucalyptustakken, pampagras en katoenbloemen zijn de perfecte bondgenoten voor eenvoudige maar elegante tafels. Onze tip? Zet ze in het midden van de tafel of steek ze in kandelaars, kleine vazen of glazen potten om je tafel meer hoogte te geven. Zorg er wel voor dat je takken niet te hoog zijn, zodat ze de gesprekken van je gasten niet hinderen!

© Shutterstock

4

4 feestelijke objecten voor op tafel

Kerstmis staat synoniem voor een heleboel mooie symbolen. Wij zijn dol op ludieke details zoals kleine zilveren of koperen hertjes in het midden van de kersttafel. Versier je tafel verder met dennenappels, kerstornamenten en miniatuurgeschenken die overal verspreid liggen. Laat je fantasie de vrije loop!

© Shutterstock

5

Bestek om mee uit te pakken

Tijdens de feestdagen ruilen we ons alledaagse bestek in voor ons mooiste servies om de ogen van onze gasten mee te verwennen. Als je de natuurlijke Hygge-sfeer wilt behouden, kan je kiezen voor houten bestek, dat chique en elegant is. De feestdagen staan ook synoniem voor licht. Daarom is een gouden of koperen bestek ideaal om je feesttafel te verlichten en luxueuze toets te geven!

6

Tafeltextiel van linnen of katoen

Het verschil tussen een gewone en een elegante tafel zit in de keuze van je textiel. Linnen of katoenen servetten of tafellakens zijn niet alleen een ecologische optie, maar geven ook een natuurlijke en authentieke toets aan elke tafel.

7

Servies van steengoed of keramiek

Een blok hout gebruikt als onderbord, een leuk idee voor je feesttafel! © Shutterstock

De hoeksteen van mooie tafeldecoratie is tenslotte servies van steengoed of keramiek met onregelmatige contouren en kleine ruwe randen die zorgen voor extra authenticiteit. Wat serveerschalen betreft, is hout terug van weggeweest. In zijn meest rauwe vorm, maar nog steeds subtiel bewerkt. Vergeet onderzetters zeker niet in je tafeldecoratie, die geven immers de finishing touch aan je feesttafel. Wat verkies jij? Team houten onderzetters of eerder team neutraal gekleurde placemats?

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.