#Adresjes#Hotels

À La Grande Cloche, het ideale hotel voor een korte tussenstop in Brussel

Als je de metamorfose van het oudste hotel in Brussel ziet, ga je er gegarandeerd willen overnachten!
Geplaatst op  
À La Grande Cloche, het ideale hotel voor een korte tussenstop in Brussel © À La Grande Cloche

Zegt de naam À La Grande Cloche je iets? Het oudste hotel in Brussel (dat al actief is sinds 1840!) voerde onlangs een immense renovatie uit en het resultaat mag er zijn. Ben je benieuwd welke hedendaagse twist dit klokhuis kreeg? Scroll dan snel verder naar de prachtige beelden! 

De locatie

Het eerste station in het centrum van Brussel, het Bogaardenstation, dat de spoorlijn Brussel-Bergen bediende, werd gebouwd aan het Rouppeplein. Het gebouw dateert uit de 19de eeuw, en biedt nu onderdak aan À La Grande Cloche. De naam van het boetiekhotel verwijst naar de bel die gebruikt werd om het vertrek van de treinen aan te geven. Die bel hing trouwens waar nu de receptie van het hotel is. Het iconische hotel, vlak bij de Grote Markt, gaf onlangs zijn kamers, lobby en restaurant een make-over.

Het À La Grande Cloche hotel is gelegen aan het Rouppeplein in centrum Brussel

De kamers

kamer hotel à la grande cloche brussel
Eén van de kamers van het recent gerenoveerde hotel À La Grande Cloche in Brussel

De 42 comfortabele en lichte kamers zijn ingericht in een nonchalante stijl, met hier en daar een vleugje humor. Eikenhouten parket met visgraatmotief, bakstenen muren, verlichting van Sammode Studio… alles is hier aanwezig voor een aangenaam ver- blijf. Bijzonder knap zijn de doucheruimtes met tegels in pasteltinten, die een subtiele vintagesfeer uitstralen.

De pastelkleurige tegels in de kamers – in het roze of blauw- stralen een nostalgische vintage sfeer uit.

Het interieur met typisch Brusselse elementen vertelt het verhaal van het hotel, met hier en daar een knipoog naar het Belgische wielrennen, het Brusselse dialect en geuze. Fan van dat typisch Brusselse bier? Brouwerij en Brussels Museum van de Geuze ‘Cantillon’ is vlakbij.

Voor de lekkerbekken

pizza restaurant pasta madre hotel a la grande cloche
De pizza’s van restaurant PastaMadre in het hotel zijn verrukkelijk!

Je zou hier bijna een frietkraam verwachten, maar op de benedenverdieping van het hotel ligt restaurant PastaMadre, dat pizza’s met zuurdesembodem serveert. Voor die bodem gebruikt de chef de wort uit de lambiek die Cantillon brouwt. Zowel toeristen als locals hangen hier graag rond aan de bar, die baadt in een industriële en authentieke sfeer. De pizza’s gaan trouwens goed samen met de geuzes, die allemaal natuurlijk gegist zijn. We hebben een flinke boon voor dit 100 procent Brusselse adres!

Praktisch

Hotel À La Grande Cloche

Vanaf 119 euro voor een dubbele kamer.

Rouppeplein 10, 1000 Brussel. Tel. : 02 899 20 22.

Hotelgrandecloche.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.