#Adresjes#Inspiratie#Restaurants

Aanraders in Antwerpen: BLT

Geplaatst op  
Aanraders in Antwerpen: BLT ©
Niet ver van het Antwerpse Harmoniepark vind je sinds een paar maanden BLT. Normaal staat dit voor de afkorting bacon, lettuce and tomato maar hier betekent het breakfast, lunch and tapa’s.
Twee dingen vallen op. Eerst en vooral de spartaanse schoolstoelen, die de laatste jaren zowat in alle nieuwe Antwerpse horecazaken opdoken. De meubels komen onder meer van de Antwerpse vintage expert Lenz Vermeulen van City Furniture. Het aquakleurige plafond, houten latjes aan de muren en sobere bollen als verlichting maken het interieur fris, gezellig en aangenaam onpretentieus.
Wat nog opvalt is dat het mooie logo ook hier van de immer bezige grafisch vormgeefster Stephanie Specht is.
Antwerpse scène
BLT ligt niet in het winkeldistrict van Antwerpen en is daardoor eerder een adresje voor Antwerpse locals. Daar durven mensen uit de muziekscène tussen zitten. Denk Tom Van Laere of Tom Barman, maar meestal komen er kantoormedewerkers van bijvoorbeeld de Antwerpse Provincie of ‘den Bell’ waar de medewerkers van de Stad Antwerpen huizen.
B L T, Breakfast Lunch Tapas, Lange Lozanastraat 292, 2018 Antwerp, 0468 11 64 25. Open: di–vr: 9–17u & zaterdag: 10–17u Dicht op zondag, maandag en wettelijke vakantiedagen.
Foto: Tijs Vervecken.