#Keuken#Nieuws

Alessi’s ‘keukenjuwelen’ in edelmetaal

Alessi's nieuwste collectie keukentools lijken luxueuze edelsmidcreaties
Geplaatst op  
Alessi’s ‘keukenjuwelen’ in edelmetaal ©

Het Italiaanse designhuis Alessi blijft verrassen…Steeds opnieuw slaagt hun designteam erin om al het vorige te vergeten en met een totaal nieuwe invalshoek een collectie te ontwerpen. En wat weinig Belgische fans weten, is dat al dat moois ten dele uit Belgische handen getoverd werd!

Bloemen, pralines of een fles wijn zijn klassiekers als het neerkomt op een ‘origineel’ cadeau te bedenken voor vrienden en familie. Het Italiaanse Alessi had er duidelijk zin in om deze routine te doorbreken. De collectie ‘Objets-Bijoux’ van Alessi bevat allerlei kleine gebruiksobjecten die een look kregen aangemeten alsof het kostbare snuisterijen zijn die kunnen verzameld worden en gewoon omwille van hun emotionele esthetiek in een design-museum mogen.  Ze illustreren bovendien stuk voor de verfijnde metaalbewerking waar Alessi bekend om staat.

Alessi gooit het qua design over een totaal andere boeg. We zijn van hen eerder strakke belijning gewoon in de vormen van hun gebruiksvoorwerpen. Deze nieuwste collectie ‘Objets Bijoux’ lijkt soms wel door moeder natuur zelve geschapen. De zachte rondingen van bijvoorbeeld flesopener ‘Bulla’. Zijn organische vormgeving doet denken aan een zeeschelp. En het lederen draaglitsje eraan vast tovert de flesopener om tot een alternatief en duur ogend juweel.

ALESSI-Bulla

Flesopener ‘Bulla‘, 18/10 roestvrij staal. Afwerking in ‘Golden Pink’

De schotelonderlegger ‘Tripod’ is gewoon subliem bedacht. Hij lijkt wel een avant-garde halssnoer zoals je die bij kledingzaak COS ziet. Je zou hem zo rond je nek gooien. De biologische vorm van sommige ‘Objets Bijoux’ is echt wel de trend van het moment in design-land. Het pillendoosje ‘Chestnut’, de notenkraker ‘Nut Splitter’, de briefopener ‘Pes’…Ze lijken allemaal door wijlen top-architecte en designer Zaha Hadid getekend.

ALESSI-x

Onderlegger ‘Tripod‘, ontworpen in zamak. Afwerking in ‘Golden Pink’

Andere creaties komen dan weer eerder humoristisch over, zoals we dat al meer dan 40 jaar van Alessi gewend zijn. Kijk maar eens naar het shopping-baghaakje ‘Minou’ en de sleutelring ‘Pip’ en niet te vergeten…Deze zijn Belgisch! Ontwerper en Leuvenaar Frederic Gooris werkte al voor Philippe Starck. Hij vestigde zich in 1999 in Milaan, richtte er  zijn Studio Gooris op en werd alzo de chouchou van het Italiaanse Alessi. Zo tekende hij al een horloge, een brilmontuur, een reeks ‘glamoureuze gloeilampen’ en nog veel meer. Uit de nieuwe reeks ‘Objets Bijoux’ ontwierp hij de zonet vermelde poes ‘Minou’ en muis ‘Pip’. Bravo Frederic…

ALESSI-Frederic Gooris

Belgisch Alessi-designer,  Frederic Gooris

 

 

ALESSI-Minou

Handtashaakje ‘Minou‘ door Frédéric Gooris voor Alessi. 18/10 roestvrij staal. Afwerking in ‘Golden Pink’


ALESSI-Pip

Sleutelring ‘Pip‘, door Frédéric Gooris voor Alessi. 18/10 roestvrij staal. Afwerking in ‘Golden Pink’