#Badkamer#Inspiratie

Ontdek de badkamertrends met Anouk Taeymans en Duscholux

De Antwerpse richt een droom van een badkamer in voor de gekende sanitairspecialist
Geplaatst op  
Ontdek de badkamertrends met Anouk Taeymans en Duscholux © Duscholux

Interieur- en designtalent Anouk Taeymans – je hebt ze misschien al eens op televisie bezig gezien – was onlangs te gast bij sanitairspecialist Duscholux om de ultieme badkamer in te richten. Haar advies komt in praktische tips die we maar al te graag met jou delen. Heerlijk ontspannen in bad later, begint bij het lezen, hier! 

De ene tegel is de andere niet

Een badkamer is dé ruimte voor jezelf, en dat heeft Anouk goed begrepen. Dé klassieke badkamerfout die veel mensen maken is de keuze voor een steriele, witte standaardtegel. Anouk raadt aan om op te zoek te gaan naar een klassevolle variant of te kiezen voor een Panelle wandbekleding van Duscholux.

Rust boven alles

Het is belangrijk dat een badkamer rust uitstraalt en sober blijft in materiaal- en kleurgebruik. Kies voor warme, neutrale tinten en gebruik natuurlijke materialen zoals hout, steen en riet voor je accessoires. Anouks geheime tip? Gebruik kalkverf om het wolkerige hammameffect te creëren in je badkamer. Ruimtelijkheid is een ander belangrijk aspect volgens Anouk, daarom adviseert ze een douchescherm zonder bodemprofiel en de sobere maar functionele ‘Fjord’ douchebak uit kunststeen van Duscholux.

Kwaliteit vandaag én morgen

Een mooie badkamer is één, maar daarnaast moet hij ook afgestemd zijn op comfort en kwaliteit op de lange termijn. Anouk is fan van de onderhoudsvriendelijke Push & Clean technologie van Duscholux, waarbij je de schuifdeuren makkelijk kan losklikken bij het kuisen. De hoge kwaliteit van de glazen deuren voelt overigens heel aangenaam aan volgens Anouk, die veel belang hecht aan duurzaamheid. Een badkamer zou tenslotte op zijn minst een tiental jaar moeten kunnen meegaan.

Wees selectief

Overdaad schaadt overigens: Anouk is kritisch in het selecteren van badkameraccessoires, waarbij de zeep- en tandenborstelhouder een absolute must zijn. Accessoires geven de ruimte extra pit en mogen inspelen op trends. Werk af met een plant of kaarsen voor een extra gezellig totaalplaatje.

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Anouk Taeymans en Duscholux.