#Nieuws

Art For Oceans: de nieuwe Desenio reeks ter bescherming van onze oceanen

Het posterlabel Desenio werkte samen met de Blue Marine Foundation voor een reeks met oceanen in het middelpunt. Kijk mee naar het 18-koppige resultaat.
Geplaatst op  
Art For Oceans: de nieuwe Desenio reeks ter bescherming van onze oceanen © Desenio

Om de Blue Marine Foundation te steunen, lanceert het posterlabel Desenio zijn nieuwe reeks ‘Art For Oceans’, die focust op onze oceanen. Het doel is om de schoonheid en diversiteit van de oceanen in de kijker te zetten en mensen erop attent te maken dat dit voor altijd zou kunnen verdwijnen. We zoomen in op een creatieve bewustmakingscampagne die zorg wil dragen voor onze mooie planeet. 

In totaal creëerde het designmerk een reeks van 18 posters. Allen zijn ze even mooi en hebben ze als doel het ecologisch bewustzijn te vergroten. Met de reeks ‘Art For Oceans’ wil Desenio BLUE ondersteunen met het onder de aandacht brengen van de oceaancrisis door een creatieve oplossing die het voortbestaan en de schoonheid van de oceanen weet te respecteren. Met andere woorden: door Desenio posters te kopen draag je direct bij aan een beter leven voor iedereen op onze planeet.

Het oceanenprobleem

Tijdens de mooie zomervakantie genieten we allemaal weleens van een diepe duik om de zeebodem te verkennen. Helaas, is het tegenwoordig schering en inslag dat er onder dat heldere water geen spoor van leven meer te bekennen is. Niks fauna, niks flora. Het massaal uitsterven van het onderwaterleven klinkt angstaanjagend, maar als we er niets aan doen, zal dat helaas onze toekomst zijn.

Sommigen leggen de link tussen de oceanen en de menselijke soort niet meteen en begrijpen het belang van deze kwestie niet. In realiteit hangt ons leven letterlijk af van de oceanen. De oceanen zijn namelijk meer dan alleen enkel kostbare bronnen van voedsel en werkgelegenheid. Het mariene leven produceert immers de helft van de zuurstof op aarde en absorbeert bijna 50% van de CO2 in de wereld.

De ‘Art For Oceans’ reeks

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.