#Dit is Belgisch#Hotels#Nieuws

AW-in-Gent : Postgebouw is nu luxehotel

'1898 The Post' is een gloednieuw luxehotel aan de prestigieuze Graslei
Geplaatst op  
AW-in-Gent : Postgebouw is nu luxehotel ©

Het middeleeuwse Gent heeft iets mooi en magisch. De stad leeft bovendien en is helemaal geen passief ‘openluchtmuseum’. En dat vinden ook massa’s toeristen die van over de hele wereld meer en meer de Arteveldestad aandoen, zij het als ‘tussenstop’ tussen Brussel en Brugge. De Franse jonge groep Zannier Hotels merkte deze groeiende buitenlandse belangstelling op en opende zopas een derde hotel aan de ‘gouden Graslei’ waar echt iedereen wil zijn.

Een uitzonderlijke opportuniteit deed zich voor. Het oude Postgebouw, bekend bij elke Gentenaar, speelt hierin de hoofdrol.  In 1998 werd het gebouw verkocht en omgedoopt tot winkelcentrum, maar zonder succes. En sinds 2010 stond het leeg tot een Vlaamse projectontwikkelaar het pand besloot te doen herleven. Na enkele jaren in vergetelheid kwam er opnieuw een modern winkelcentrum met ondermeer drie modewinkels en een Pain Quotidien. En op 15 augustus van dit jaar opende een luxehotel op de twee bovenste verdiepingen van het gebouw.

De Belgische link met de Franse hotelfamilie Zannier is een verhaal apart. Zoon Arnaud ontmoette ooit een Vlaams meisje in het Gentse en het was liefde op het eerste zicht, op haar en…op Gent. Arnaud overtuigde zijn ouders over het potentieel en de pracht van de Arteveldestad en algauw sluit de groep een samenwerkingscontract af met de projectontwikkelaar. En vandaag vervoegt 1898 The Post de exclusieve lijst van hotels in het Franse Megève en Cambodja. Aansluitend zullen in Namibië en Viëtnam nog projecten opstarten.

POSTHOTEL-patio3
Meer dan één kamer met zicht op Sint-Baafs

Het resultaat is verbluffend. Bijna een eeuw deed het beschermde monument dienst als postkantoor en verdeelcentrum. Zo past alles binnen het tijdperk wanneer het pand werd opgetrokken. De authentieke traphallen met marmer, hoge ramen en houten vloeren vormen een rustgevende combinatie met het antieke meubilair. De 38 kamers krijgen ook namen die verwijzen naar de oude functie van het gebouw, denk maar aan ‘The Envelope’, The Stamp’ of ‘The Postcard’.

102993011
Suite, met privé-cocktaildesk

De duplexsuites hebben plafonds van wel zes meter hoog, draperieën in warm tweed en gietijzeren reuzenramen met panoramisch zicht op middeleeuws Gent met zijn Sint-Baafskathedraal of de erg Parijs aandoende Sint-Michielsbrug. Zannier’s vaste decoratrice koos voor één chique Wimbledon-groene muurverf die je in alle kamers terugziet en die perfect past bij decoratieobjecten, als in een antiekshop uitgestald op je bureaudesk en nachttafel. De sfeer is dus bewust British. De duurdere suites hebben uitzicht op Sint-Baafs of de Sint-Michielsbrug. De meest feeërieke kamer is die hoog in een toren aan de Korenmarkt, de Tower Suite. 360° graden zicht verzekerd over het oude Gent. De exclusiefste is The Loft, met 65 vierkante meter en een eigen bibliotheek en zitruimte.

In 1898 The Post bevindt zich ook cocktailbar The Cobbler dat voor iedereen, ook niet-hotelgasten, toegankelijk is. De bar ging al open nog voor de kamers klaar waren en stijlgevoelige Gentenaars adopteerden The Cobbler onmiddellijk en vielen voor de Hemingway-achtige retro-sfeer die er heerst, compleet met brandende haard. De bekende Gentse cocktailshaker Jurgen Nobels,  in 2015 verkozen tot beste barman van België, staat er achter de toog. Uniek is dat de bar ook de ontbijthoek voor al dan niet hotelgasten bevat, compleet met open keuken waar een jonge chef jou vraagt hoe je je eitjes graag wil.

 

POSTHOTEL-panoramaee
The Cobbler, met zijn open keuken
POSTHOTEL-duplexbar
The Cobbler, met open haard