#Adresjes#Online winkelen

AW-in-Hasselt : Winter met vleugje Marokko

Rashida's feministisch geïnspireerde pop-up is jaarlijkse traditie in Hasselt
Geplaatst op  
AW-in-Hasselt : Winter met vleugje Marokko ©

‘Chouf-moi!’ is Arabische volkstaal voor ‘Zie mij!’. Met deze slogan wil Rachida verwijzen naar de ambachtslieden die de producten van haar webshop en nu tijdelijke pop up-store vervaardigen. In de zin van ‘Kijk eens wat ik kan in elkaar knutselen!’ . Wat dus begon als een webshop, behoort tijdens de kerstperiode tot één van de meest populaire pop-up stores in Hasselt en omstreken. En bij elk prachtig voorwerp hoort een minstens even mooi verhaal.


Rachida reist regelmatig naar Marokko en kiest daar zorgvuldig de ateliers waar ze mee samenwerkt. Haar voorwaarden zijn streng maar rechtvaardig. Het gebruiksvoorwerp mag enkel op ‘ChoufMoi‘ als het vrouwen meer arbeidskansen geeft, gemaakt is  van gerecycleerde of duurzame grondstoffen en liefst ook een goed doel sponsort.

ChoufMoi3

Zo zijn er bijvoorbeeld handgemaakte bloempotten van gerecycleerde autobanden. Een andere favoriet zijn de handbeschilderde theeglaasjes van oud glas ten voordele van een kinderopvanghuis in het berberdorpje Tameslouth in het Atlasgebergte. ‘Een decoratie-object voor je huis wordt immers nóg mooier als je het verhaal erachter kent!’ Zo ziet Rachida het met één grote glimlach.

ChoufMoi2

Ethnisch met minimalistisch – (boven) Buitenkaars. 2 hoogtes. Vanaf 139 € bij – (onder) Dienschotel of tafeldecoratie. 39 €

ChoufMoi7

Met haar oog voor detail heeft zij alles zo gezellig ingericht dat je kost wat kost haar wereld wil leren kennen. Trouwens, de troef van ethnisch is dat het perfect past bij minimalistisch. Rachida voegt er aan toe dat de drempel heel laag is. Dus je kan zo zonder verplichtingen in Hasselt eens bij ‘ChoufMoi‘ binnenlopen voor een kennismaking. Ideaal dus voor het nadenken over je eindejaarscadeaus. Lastminute shoppers kunnen zelfs op zondag 24 en zaterdag 30 december nog bij Rachida terecht!

ChoufMoi4

Meet ChoufMoi

Chouf Moi

Dr. Willemsstraat 8

3500 Hasselt