#Badkamer#Inspiratie

Badkamertrend: creëer je eigen selfcare tempel

De badkamer is zonder twijfel de ideale plaats om je in terug te trekken en te ontspannen. Lees onze 4 tips om dat als een expert te doen!
Geplaatst op  
Badkamertrend: creëer je eigen selfcare tempel © Cosentino

Sinds de pandemie focussen we ons alsmaar meer op selfcare. De dag starten met een gezonde ochtendroutine of je ‘s avonds terugtrekken om je huid te verzorgen. Het begint allemaal in de badkamer, dus geef je favoriete ruimte wat liefde terug. Wij helpen je met een paar leuke ideetjes waardoor je niet meer uit de badkamer weg te slaan zal zijn.

Natuur in de badkamer

Links: Balmani Stretto wastafeltablet en Bari XS opzetkom in Portoro Gold. Tablet H x B x D: 1,7 x 90 x 55,5 cm. Opzetkom H: 10 x Diam: 22 cm. © X²O. Vanaf 636 euro – Rechts: Oak Layers en Layers Round Mirror. H x B x D: 44 x 185 x 46 cm. © Ethnicraft. Vanaf 609 euro

Hout, bamboe, marmer of kalksteen. Stuk voor stuk natuurlijke materialen om mee te experimenteren in je badkamer. Zo zorg je voor een rustgevende uitstraling door de serene kleuren van deze duurzame texturen. Verkies je een zen sfeer? Vul de ruimte dan aan met planten. Een klein plantje op de vensterbank of een Chinese lantaarnplant die langs de spiegel naar beneden hangt.

Kies voor donkere kleuren

© Hüppe

Als je van plan bent om de badkamer te renoveren of een nieuw kleurtje te geven, kies dan voor donkere tinten. Ze geven de kamer een gezellige sfeer. Het is zeker gedurfd om deze ruimte helemaal in donkere kleuren te hullen, maar het zal zeker de moeite waard zijn. Denk niet enkel aan zwart, er zijn tal van mogelijkheden: donkerblauw, grijs en misschien wel de populairste, donkergroen (meer visuele inspiratie hieromtrent volgt in de volgende alinea!).

Overal tegeltjes

Tegels van Fireclay Tiles. © Elana Jadallah

Al jaren zie je tegeltjes in de badkamer terugkomen, maar ze moeten niet altijd saai wit te zijn. Je kan heel wat unieke resultaten verkrijgen door er creatief mee te zijn. Ga eens voor een opvallende kleur of kies tegels met een ongewone vorm. Je maakt je badkamer een persoonlijk pronkstuk door met verschillende groottes te spelen. Geen fan van dit idee? Misschien zijn grote vloertegels dan wel iets voor jou.

Werk af met unieke accessoires

© Ethnicraft

Wil jij je ook kunnen terugtrekken in een badkamer met karakter, maar geen tijd om alles aan te passen? Werk de kamer dan af met leuke en unieke accessoires. Het hoeft helemaal niet veel te zijn, een zeepschaaltje uit steen of een set van mooie shampoo flessen. Door de juiste items uit te kiezen kan je jouw badkamer direct een persoonlijke touch geven.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.