Getest en goedgekeurd: een kookworkshop met Bamix© en Dualit
Een kookworkshop volgen om je leven te vergemakkelijken? Daar zeggen we géén nee tegen!Je denkt geen twee keer na als je de kans krijgt om een kookworkshop bij te wonen die je een hoop tijd uitspaart voor de rest van je leven. Zo dachten Actief Wonen en de winnaars van de Bamix©-Dualit wedstrijdrubriek er ook over! Wij brengen verslag uit over een leerrijke, gezellige en bovenal innovatieve avond.
Het centrale thema van de avond? Maak het jezelf en je leven (althans die in de keuken) gemakkelijk, door slim gebruik van de producten van Bamix© en Dualit. Wij mochten twee keukenitems aanschouwen die onze oude keukengebruiken voorgoed naar het verleden katapulteren. Wij stellen je graag voor aan de Bamix© staafmixer en Dualit broodrooster.
Welk gemak brengt zo’n Bamix© staafmixer met zich mee vraag je je wellicht af? Dat gemak komt in de vorm van een hypergezonde mocktail, een frisse forelmousse, een kersvers komkommersoepje, zelfgemaakt pizzadeeg en dito tomatensaus… Én in minder dan tien minuten voor elk gerecht. Over een innovatie gesproken: het Zwitserse Bamix werkt sinds 1954 aan een hoogwaardige mixer die zo weinig mogelijk plaats inneemt. En het resultaat mag er wezen! De mixer is compact maar enorm veelzijdig én na gebruik zeer snel afwasbaar. Leuk detail: de Bamix© ColorLine staafmixer komt in verschillende hippe kleuren, zodat je hem makkelijk kan matchen met je andere keukenaccessoires.
Een broodrooster blijft een eenvoudige broodrooster. Of niet? Niet in 2018! Met de Dualit broodrooster rooster je niet zomaar brood. Het product is voorzien op onze huidige foodtrends: wat krokante driehoekjes voor je guacamole of tomatensalsa? Kan hij! Even een paar bagels opwarmen? Kan hij! Dualit ontwikkelde verschillende roosters, met een variatie aan sleuven. Je kan kiezen uit 2, 3, 4 of 6 sleuven, waarbij elke optie voldoende brede sleuven bevat voor een optimaal gebruikscomfort. Ben je een ongeduldig type? De peek en pop functie staat je toe om te zien of je brood al mooi goudbruin is. Bijkomend is het design superschattig: de Classic toaster van Dualit heeft een vintage look en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder het trendy muntgroen en koper (6 sleuven zijn beperkter in kleur)!
In onderstaande fotogalerij kan je de producten en de culinaire creaties van dichtbij bewonderen. De recepten worden eveneens in de volgende pagina’s van dit artikel beschreven.
Ps: watertanden is toegestaan.
Komkommersoep, voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 2 komkommers
- 1 ajuin
- (Engelse) lavendel
- Scheutje room
- 2 bouillonblokjes
- 1.5l water
- Peper/zout
Afwerking:
- Eetbare bloemen
- Lavendelkorreltjes
Bereiding:
Verwijder de schil en zaadlijsten van de komkommer en snijd hem in grove stukken. Ook de ajuin mag grof versneden worden. Laat de komkommer samen met de ajuin koken en voeg de bouillonblokjes toe. Kruid af met peper en zout. Wacht een kwartiertje en mix de soep met het multimesje. Voor de lavendel gebruik je de poederschijf, om ze heel fijn te malen in de processormolen. Voeg het lavendelpoeder naar smaak toe, samen met de komkommermoes. Werk het geheel af met een beetje room. Verdeel de soep in porties als hij goed afgekoeld is. Werk de bordjes af met een eetbaar bloempje en enkele lavendelkorreltjes.
Gerookte forelmousse
Ingrediënten:
- 100 gr gerookte forel
- 2 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels mayonnaise
- 1 ei
- 1 rode ui
- Beetje citroensap
Bereiding:
Mix de forel met het ei, de mayonnaise en yoghurt fijn met het multimes. Vervolgens mix je de ui in de processormolen tot moes en voeg toe aan de forelmousse. Mix het geheel nog eens en voeg tegelijk het citroensap en een beetje peper toe. Verdeel de mousse in kleine potjes of glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Afwerken doe je met de preischeutjes. Een leuk vegan alternatief is het bodempje van fijngesneden stukjes tomaat, rode biet of stukjes zure appel.
Pizza
Ingrediënten voor de pizzabodem:
- 200g bloem
- 18g verse gist
- 1 kl zout
- 2 el olijfolie
- Snuifje suiker
- 100 ml lauw water
Bereiding van de pizzabodem:
Doe alle ingrediënten in de Slicesy, plaats de staafmixer op de molen en meng de ingrediënten op de tweede stand van het toestel. Voeg nadien het water toe. Vervolgens maak je een bol van het deeg. Dek deze af en laat ze minstens 90 minuten rijzen op een warme maar tochtvrije plaats. Verkies je een luchtige, krokante pizzabodem: laat het deeg voldoende lang rijzen! Rol het deeg net voor het bakken uit. Opgelet: strooi nog wat extra bloem op je werkblad om te voorkomen dat je deeg gaat kleven op het blad.
Ingrediënten voor de tomatensaus:
- 800g tomatenvlees of tomaat in blik
- 80g tomatenpuree (geconcentreerd)
- Snuifje suiker
- Goede scheut witte wijn
- 1 teentje look
- Scheut olijfolie
- 2 uien
- Enkele takjes tijm, oregano en basilicum
- Sambal naar smaak
- Peper en zout
Bereiding tomatensaus:
Plaats een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Pel de uien, snij ze in grove stukken samen met het teentje look. Stoof de mengeling even aan en voeg de geconcentreerde tomatenpuree en een snuif suiker toe. Roer regelmatig! Proef even van de saus en voeg eventueel wat sambal naar smaak toe. Laat alles enkele minuten bakken. Schenk erna de wijn erbij laat hem verdampen. Daarna voeg je de tomaten toe. Was de kruiden, hak ze fijn en voeg ze ook toe. Laat de saus zo’n 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuur. Mix de hele saus fijn met het multimes en zeef ze. Afwerken doe je met peper en zout naar smaak.
Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en beleg deze volledig naar eigen smaak. Buon appetito!
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Bodart.
https://bodartservicehouse.be/nl
Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.