#Agenda#Nieuws

Batibouw 2022: dé matchmaker voor je interieur

Binnenkort is het zover: Batibouw opent eindelijk de deuren van de Paleizen van Brussels Expo weer voor een beurs boordevol inspiratie en nuttige tips!
Geplaatst op  
Batibouw 2022: dé matchmaker voor je interieur © Batibouw

Een grote opluchting voor zij die uitkijken naar de fysieke editie van Batibouw, dé beursreferentie voor (ver)bouwers. Na een digitale editie in 2021 en het uitstel eerder dit jaar, is het eindelijk zover. Van 21 tot 29 mei openen de deuren van de Paleizen van Brussels Expo weer voor de jaarlijkse hoogmis van interieur en bouw.

Goed nieuws voor wie dit jaar bouwt of renoveert, want in mei is het weer aan Batibouw om haar bezoekers – zowel particulieren als professionelen – te overladen met bouw- en interieurinspiratie. “We staan te popelen om 2 onze exposanten en bezoekers te verwelkomen op de fysieke editie van Batibouw 2022. Hun enthousiasme toont aan dat Batibouw nog steeds de place to be is om zich te inspireren, om hun project te helpen realiseren en om de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken” zegt Frédéric Devos, directeur van de beurs. Dit jaar staat inspiratie centraal met gloednieuwe zones zoals Interior Design en Flex Living, waar bezoekers niet alleen de producten beter leren kennen maar ook meer inzicht verkrijgen in verschillende opties bij het renoveren, inrichten of bouwen van hun woning. Deze editie eert de japandi-stijl met een hele inspiratiezone gewijd aan de Japans-Scandinavische esthetiek.

5 inspirerende keukentrends voor 2022 - ELLE.be
Keuken ‘Clara’ in notelaar, richtprijs 23.239 euro inclusief elektrotoestellen en sanitair van Ixina, te bezichtigen opstand 224 in Paleis 4 tijdens Batibouw.

Daarnaast krijg interactiviteit een belangrijke rol met augmented reality en virtual reality toepassingen die voor een extra dosis beleving zorgen. Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei richt Batibouw zich ook op professionelen met de INSTALLPRO en PROJECT beurzen, waar architecten en installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit hun expertises kunnen finetunen. Voor hen is de toegang tijdens de professionele dagen gratis, mits voorafgaande registratie.

Linksboven: Plafondafzuigkap ‘Skydome’, design van Fabrizio Crisà voor Elica, te bezichtigen op stand 140 in Paleis 4 tijdens Batibouw. Linksonder: Combinatie van sauna en hamam ‘BodyLove SH’ van Effegibi bij wellnesswinkel Gervi, te bezichtigen op stand 340 in Paleis 7 tijdens Batibouw. Rechts: Klikvloer van PVC ‘Essentials 1200 Serie 50-LVP-1153’ met houtlook in de afwerking ‘Charleston Oak 53’ van Coretec® Floors, te bezichtigen op stand 325 in Paleis 6 tijdens Batibouw.
Batibouw zoomt dit jaar in op onderwerpen die bijdragen aan een betere leefwereld. Een eerste centrale thema is weggelegd voor intelligent energiegebruik. Sinds de energieprijzen naar ongekende hoogtes klimmen, is er een maatschappelijk bewustzijn ontstaan rond een slimmer en vooral lager verbruik van onze kostbare energie. Op Batibouw ontdek je tal van systemen en oplossingen die de energiefactuur kunnen verlagen. Naast energie wordt ook water duurder. Een tweede thema focust dan ook op het verbruik van deze vitale energiebron. Een bezoek aan deze beurs zal ook duidelijk maken wat voor een kostbaar goed water is, en welke oplossingen op zowel de korte als lange termijn waterbesparend werken.

Boven: Terrasoverkapping voor een 365 dagen-buitenbeleving van Renson, te bezichtigen op stand 300 in Paleis 9 tijdens Batibouw. Onder: Aluminium gevelbekleding ‘Paralline’, een nieuw product van specialist in aluminiumschrijnwerk Reynaers, te bezichtigen op stand 630 in Paleis 5 tijdens Batibouw.

Een derde centrale thema is flexwonen. Batibouw gaat verder in op de impact van de pandemie op wonen sinds 2020. Onroerend goed zal nooit meer hetzelfde zijn, want de vraag naar huizen buiten de stedelijke centra en huizen met meer buitenruimte, steeg de afgelopen tijd significant. Gepaard met deze trend veranderden ook de levensgewoonten van de Belgen. Steeds meer tijd speelt zich af binnen de eigen muren, met de keuken als integraal deel van de leefruimte. De slaap- en woonkamer worden vandaag getransformeerd tot flexibele kantoorruimtes en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om maximaal van frisse lucht te kunnen genieten. Drie interessante thema’s om je ecologisch bewustzijn te vergroten en om kennis te maken met de nieuwste trends en technologieën op vlak van bouwen en renoveren.

Meer info?

Batibouw
Zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022
Van 11 uur tot 19 uur op weekdagen en van 10 uur tot 19 uur in het weekend
Nocturne op dinsdag 24 februari en woensdag 25 mei tot 21.00 uur

Batibouw.com