#Dit is Belgisch#Inspiratie

Belgisch tapijtenlabel Bomat opent showroom in Gent

Twee zussen bundelden de krachten om meer kleur in het interieur van de Belg te krijgen, met een bijzondere reeks tapijten én een nieuwe showroom!
Geplaatst op  
Belgisch tapijtenlabel Bomat opent showroom in Gent ©

Nood aan een beetje kleur in je interieur? Goed nieuws voor jou dan, want in Gent opende zopas een nieuwe showroom met kleurrijke design tapijten. Maak kennis met Bomat, een Belgisch tapijtenlabel dat gerund wordt door de twee zussen Amélie en Ann-Gaëlle. 

Wie droomt er nu niet van een mooi designtapijt in huis? Je hoef het niet ver te zoeken als je op zoek bent naar een kleurrijke en kwalitatieve variant. Het Belgische label Bomat maakt  tapijten in een eigen productiefaciliteit, en onderscheidt zich zo van de concurrentie door een areaal aan unieke vormen, kleuren en materiaalcombinaties mogelijk te maken. Dat betekent goed nieuws voor een creatief plan in zijn of haar hoofd heeft: je kan met het label ook een eigen ontwerp maken. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Bomat showroom Gent
De zussen Bekaert die een frisse en vooral kleurrijke wind laten blazen door hun vaders tapijtenbusiness ©Alexander Popelier

Oneindige keuzemogelijkheden

In de showroom – die zich in een oude luciferfabriek bevindt – kun je de collecties aanschouwen in opstellingen in de meest uiteenlopende vormen. Een schouwspel van authenticiteit, want alles wat je ziet is handgemaakt, zowel de getufte als de geweven collecties. Elk tapijt is dus uniek. Ben je op zoek naar een combinatie van design, kleur en kwaliteit, dan ben je bij Bomat zeker aan het juiste adres. Het label geeft haar klanten overigens de optie om het design naar eigen hand te zetten door de kleuren en composities zelf samen te stellen. Eens je creatief ontwerp is ingediend, vertaalt het ontwerpteam dit naar een textiel variant, en vervolgens op een sample die ze op een klein weefgetouw creëren. Als het finale ontwerp goedgekeurd is, wordt de opdracht doorgegeven aan de Indiase fabriek.

Bomat showroom Gent
© Alexander Popelier

Begin 2019 namen de zussen Amélie en Ann-Gaëlle Bekaert de Europese tak van het bedrijf van hun vader over, en zorgden ze tegelijkertijd voor een frisse en hedendaagse look binnen het label. Wat betreft de productie, kunnen zij nog steeds vertrouwen op een eigen productielocatie in de Indiase textielregio Bhadohi, die hun vader de afgelopen 15 jaar heeft uitgebouwd en die hij nog steeds beheert. Op deze manier kan Bomat rekenen op de flexibiliteit en knowhow van meer dan 150 Indische medewerkers, terwijl het Belgische team garant staat voor de naleving van de Europese kwaliteits- en ontwerpnormen.

salon maison objet
BOMAT tijdens de interieurbeurs Maison & Objet in Parijs. © BOMAT

Wat we dit jaar nog mogen verwachten

Dit jaar plant Bomat een aantal nieuwigheden, met in het bijzonder de introductie van de Wellington-techniek en de Jacquard-weeftechniek. Die twee technieken maken het mogelijk om complexe patronen te weven en tegelijkertijd de stevigheid van het tapijt te waarborgen. “We houden zelf enorm van kleur en vormen, we willen die liefde via onze collecties verder verspreiden. Tegelijk is het werken met patronen en texturen één van onze sterktes, wat je bijvoorbeeld ziet in nieuwe collecties als Bilbao, Salamanca en Toledo, alsook de ‘Perth’ collectie. In onze ogen moet een tapijt, nu het zijn puur functionele karakter als blokkade tegen de koude verloren is, in eerste instantie leven in huis brengen.” concluderen de twee zussen.

Wil je meer te weten komen over Bomat en hun nieuwe showroom in Gent, die begin maart opende? Surf dan snel eens naar hun website, maar wees gewaardschuwd: de kans zit erin dat je verliefd wordt op een bijzonder tapijt!

Praktische informatie: 

Wat? De nieuwe showroom van Bomat.
Waar? Kaarderijstraat 69c, 9000 Gent.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.