#Inspiratie

Binnenkijker: de brutalistische woning van de Belgische interieurinfluencer Pieter Peulen

Beton op zijn best! Deze woning is het neusje van de zalm voor minimalistische interieurliefhebbers...
Geplaatst op  
Binnenkijker: de brutalistische woning van de Belgische interieurinfluencer Pieter Peulen © Pieter Peulen

Pieter Peulens interieur ken je misschien wel van Instagram. Deze fotograaf, vintage dealer en influencer wordt door meer dan 200.000 mensen gevolgd voor zijn minimalistische interieur en prachtige designobjecten. Onlangs zette hij de deuren van zijn betonnen huis open voor Actief Wonen.

Een bungalow of toch niet?

Dit hele huis stond in minder dan een week recht”, vertelt Pieter terwijl hij een rondleiding geeft in het lichtrijke huis waar hij samen met zijn echtgenoot Joeri en Labradoodle Memphis woont. Hij is opgeleid als interieurvormgever, Joeri is web developer en samen zijn ze verzot op brutalistische interieurs. “Het algemene idee achter ons huis was om beton te combineren met warme houttinten, wat een prachtig effect geeft” gaat de fotograaf, interieurinfluencer en vintagedealer verder.

“Langs buiten lijkt ons huis op een betonnen bungalow, maar wat velen niet weten, is dat we de hele kelderruimte als een extra verdieping gebruiken. Dat niveau herbergt een badkamer, slaapkamer, werkkamer, bergruimte en logeerkamer.” Het huis in het Limburgse Zonhoven stond in een ijltempo recht dankzij een staalconstructie en betonnen prefabplaten, die aan de binnenkant van het huis voor prachtige kleurschakeringen zorgen.

Brute texturen, warme vintage

Die betonlook werd ook doorgetrokken naar de vloer en de afwerking van het keukeneiland en de badkamer, waar Mortex – een soort van microcementcoating – gebruikt werd. Pieter: “Mortex is veel onderhoudsvriendelijker dan een echte betonnen vloer. Het is vlekbestendig en loopt naadloos doorheen het hele huis.” De Belgische influencer is inmiddels wereldwijd bekend door zijn Instagramaccount. Wie hem volgt, geniet wekelijks van rustgevende video’s en foto’s waarin hij zijn mooiste designitems toont. “Ons interieur is continu in evolutie en wordt gebruikt als digitale showroom voor mijn webshop Orence. Ik verplaats heel vaak meubels en decoratie-items die te koop staan.”

Wanneer Pieter en Joeri op vakantie vertrekken, laten ze altijd een beetje extra kofferruimte over voor unieke designstukken. “Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk Kringloop- winkels te bezoeken, maar speur ook online naar unieke designstukken. Ooit kocht ik een Italiaanse designsalontafel voor maar 200 euro, vandaag is de waarde ervan gestegen tot wel 7000 euro.” vertelt Pieter.

“Het huis werd bewust met tijdloze en sobere materialen gebouwd. Zo komen de designobjecten erin meer tot hun recht.” vertelt de Limburger die inmiddels wordt gevolgd door een gigantische internationale aanhang van interieuraficionado’s op Instagram en TikTok. “Wat eens begon als het enthousiast tonen van ons huis dat eindelijk af was, is intussen uitgegroeid tot een fulltime bezigheid. Ik krijg zo veel vragen over onze inrichting, maar ik probeer toch niet alles prijs te geven” aldus een lachende Pieter.

Pieterpeulen.be