#Adresjes#Inspiratie#weekendje weg

Binnenkijker: een bijzonder vakantieverblijf in Portugal dat silent luxury ademt

Ingetogen luxe en authenticiteit vormen een behaaglijke combi in deze Portugese zomervilla
Geplaatst op  
Binnenkijker: een bijzonder vakantieverblijf in Portugal dat silent luxury ademt © Francisco Nogueira

De prachtige natuur en geschiedenis van de Portugese Algarve-regio vormen al even het ideale droomterrein voor het Belgische hospitalitymerk The Addresses, dat er inmiddels al vier vakantieverblijven creëerde. Authenticiteit, een ongedwongen sfeer, een atypische ligging en een uitmuntende service gecombineerd met een oogstrelend interieur. Vandaag laten we je kennismaken met hun laatste realisatie, Casa Quatro…

“We willen de mensen direct laten snappen waarom wij zelf verliefd zijn geworden op Portugal”, vertelt Ludovic Beun. Samen met Bert Jeuris – die met The Portugal Collection al jaren de beste Portugese wijnen aan toprestaurants in België levert – richtte hij in 2021 The Addresses op, een hospitalityconcept met unieke guesthouses in Portugal. “Met deze vakantieverblijven willen we het gevoel creëren dat je bij een stijlvolle vriend logeert, een plek waar je je meteen thuisvoelt”, vervolgt hij. The Addresses combineert architectuur, design, locatie en privacy met een unieke conciërgeservice én de beste adresjes van de regio.

Francisco Nogueira
©Francisco Nogueira
Vier op een rij
Voor het Belgische duo staat de teller van de vakantieverblijven vandaag op vier. Net zoals bij de drie voorgaande ‘casas’, koos The Addresses alweer voor een authentieke, niet-toeristische locatie. Casa Quatro is gelegen in São Brás de Alportel, een rustig en vredig stadje in het binnenland van de Algarve. Het vakantiehuis, dat langs alle kanten omringd wordt door heuvels, weerspiegelt de authenticiteit van de regio, met ingetogen luxe en een moderne architectuur die het verleden eert. Deze vierde toevoeging is een geslaagde renovatie van een voormalig handelshuis uit 1937, dat in de schaduw van de prachtige kathedraal van São Brás ligt. Architectenbureau Atelier Rua en het Belgische Studio Stories namen de renovatie en de binnenhuisinrichting voor hun rekening.

©Francisco Nogueira

Oud vs nieuw

Het resultaat? Een stijlvolle make-over die oud en nieuw naadloos in elkaar doet overvloeien. Bewijs is het gewelfde, originele plafond dat een geslaagde opfrissing kreeg, de goed uitgedachte volumes in de ruimtes die voor een open gevoel zorgen en een zachte esthetiek die de typische Portugese ‘modo de vida’ ademen. Het huis biedt plaats aan acht personen en heeft een ruime keuken, vier en-suiteslaapkamers, een rooftopterras en een patio met zwembad en loungeruimte. Meer moeten wij niet lezen om te kunnen dagdromen van een vakantie aan de Portugese Rivièra.

Theaddresses.com

Bekijk hier de volledige binnenhuisreportage: