#Inspiratie

Binnenkijker: een Griekse villa met zicht op zee

Pera Perou in Kefalonia (Griekenland) omvat drie unieke vakantievilla's met een bijzonder zicht op de Mediterrane kustlijn
Geplaatst op  
Binnenkijker: een Griekse villa met zicht op zee © Ionna Roufopoulou

Het woord ‘epicurisme’ betekent genotzucht en is van Griekse oorsprong. In Pera Perou wordt deze klassieke filosofie op stijlvolle wijze belichaamd. Aan de basis van deze unieke vakantievilla’s ligt het talent van interieurarchitecte Kleoniki Androni, een rasechte Atheense die de rust van het eiland Kefalonia opzocht.

“Het was nooit mijn eigen doel om naar Kefalonia te verhuizen. Dat is de schuld van mijn man!” grapt interieurarchitecte Kleoniki Androni. “Mijn echtgenoot koesterde de droom om een dokterspraktijk te starten op het eiland Kefalonia, ver weg van de Atheense drukte. We besloten om de sprong te wagen en een nieuw leven op het mooiste Ionische eiland te beginnen.

In Pera Perou staat puur genieten centraal. De villa’s zijn gelegen op een heuvel met slaapvertrekken die zicht bieden op een azuurblauwe baai. Outdoor meubilair van SET S.A., parasol van George Trezos.

Pera Perou is een Ionische term en betekent ‘van hier tot daar’. Een symbolische verwijzing naar ons verhuis van Athene naar Kefalonia, en alles daar tussenin.” gaat Kleoniki verder. Na de geboorte van haar twee dochters – nu 5 en 7 jaar oud – kreeg Kleoniki de smaak van het ondernemen weer te pakken. Het Pera Perou-project nam zo’n drie jaar in beslag en werd succesvol afgerond in augustus 2021. “De drie stenen villa’s zijn geïnspireerd op het unieke karakter van het eiland. Het is een plaats waar ongerepte luxe en rustgevende eenvoud zich verzoenen met elkaar.

De keuken en woonruimte, goed voor een 35 vierkante meter aan ontspanning, ademen ruimtelijkheid dankzij het hoge plafond (4,2 meter) met balken vervaardigd uit een lokale houtsoort. De serene keuken bevat veel natuurlijke elementen zoals een terrazzo werkblad (Agglotech company) en fronten van eikenhout. De barkrukken zijn van House Doctor. De hanglampen zijn een creatie van een Griekse keramiste, Chrisa Liarmacopoulo.
Onze gasten kunnen genieten van maximale luxe in een primitieve omgeving. We verwennen ze met bijzondere diensten zoals een mediterraan gourmet ontbijt en helende massagetherapieën. Het draait hier evengoed om de ervaring, en niet alleen om het verblijf” stelt de interieurarchitecte. De rode draad doorheen de drie villa’s is zonder meer sereniteit. Van de buitenbouw – gecreëerd met lokale rotsen van het domein – tot het interieur dat een minimalistische, maar warme esthetiek uitstraalt. “Mijn favoriete ruimte in de villa is de hoofdslaapkamer, geschilderd in zachte aardetinten, die je zintuigen volledig kalmeert en een adembenemend uitzicht op de haven heeft. Ik werk graag met steen en hout, en ben over het algemeen dol op natuurlijke materialen. Ik hou van ontspannen en harmonieuze ruimtes met een modern design ” vertelt Kleoniki. De interieurarchitecte laat zich graag inspireren door designvoorbeelden als Cecilia Stampe, Beju Archi and Design, Jshu Design, Mies Van Der Rohe en Zaha Hadid. “Ik hou er meestal van om mijn eigen meubelen te ontwerpen en te creëren in samenwerking met de kleine, lokale industrie” vertelt ze. Pera Perou is er alleszins in geslaagd om een kostbare symbiose tussen lokaal en internationaal te vormen.In de slaapkamers klinkt ‘kalinichta’ (nvdr. Grieks voor goedenacht) heel erg stijlvol. Hier werd gewerkt met natuurlijke materialen zoals rotan, hout en precies bedlinnen (Guy Laroche en Zara Home). In de villa zijn twee slaapkamers aanwezig. De kast tegen de muur is van HK living, de spiegel van SET S.A.In de badkamer kan men zich in alle comfort voorbereiden op de dag of nacht. De hangende wasbak van terrazzo werd door Kleoniki zelf ontworpen, het kraanwerk is van Iakovos Papageorgiou. De speelse rieten hangelementen werden door locals uit Malawi gemaakt (SET S.A.). Het houten bakje aan het bad is van de Griekse webshop Veranda.

Meer info?Bekijk alles over deze vakantievilla’s via de website van Pera PerouVolg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.