#Ideeën#Interieuradvies

Binnenkijker: een klein en knus appartement in Parijs

Natuurlijke en houtachtige materialen, zachte en lichte kleuren creëren er een warme Scandinavische sfeer.
Geplaatst op  
Binnenkijker: een klein en knus appartement in Parijs © Bewoonster Caroline

Een prachtige Scandinavische flat in het centrum van Parijs is de uitvalsbasis van Caroline, haar man en zoon Gabriel sinds tweeënhalf jaar. Na enkele grondige verbouwingen slaagde het echtpaar erin deze plek om te toveren tot een authentieke, warme cocon. Een knusse binnenkijker boordevol gezelligheid!

Het begin van het avontuur

“Mijn partner en ik wilden al een paar maanden een flat kopen in onze huidige gemeente. Wij maken deel uit van het gebied van Parijs waar de prijzen snel stijgen. In eerste instantie zochten we een driekamerflat op de bovenste verdieping, georiënteerd naar het zuiden. De droom van elke koper. Helaas ging dat te ver boven ons budget” vertelt Caroline. Op een dag kwam ze een advertentie van een makelaar tegen. Een vierkamerflat ten noorden van de lichtstad. Het was in eerste instantie niet wat ze zochten en het deed het koppel niet meteen wegdromen. Desondanks was Caroline zeer geïntrigeerd en besloot zij het pand met haar man te bezoeken op een regenachtige zaterdagochtend in november.

Bleek hout en zachte, neutrale kleuren: een geweldige combinatie om een Scandinavisch appartement te creëren. Beelden van bewoonster Caroline.

Het is liefde op het eerste gezicht. De lichtinval binnen dit appartement verleidde het echtpaar onmiddellijk. Verder vormden het grote balkon en de afwezigheid van tegenoverliggende buren een groot pluspunt. Hoewel er heel wat werk verzet moest worden, was Caroline ervan overtuigd dat ze daar heel gelukkig zouden worden. Vandaag wonen ze er al tweeënhalf jaar met hun zoontje Gabriel.

Een grondige renovatie

Caroline, die interieurliefhebber is, nam de totale renovatie van het appartement op zich met de hulp van haar partner. “Aanvankelijk bestond het pand uit vier kamers. De vorige eigenaars hadden een scheidingswand gemaakt om een derde slaapkamer voor hun baby te maken. Deze scheidingswand nam de ruimte van de woonkamer echter volledig in beslag. Vanaf het moment dat we het huis bezochten wist ik dat we het zouden moeten afbreken” vertelt ze. Hoewel de beperkte ruimte van de badkamer niet kon worden veranderd, veranderde het echtpaar de indeling van deze ruimte met enkele slimme ingrepen. De retro, donkere stijl van de badkamer gaf deze zone een meer gestroomlijnd design. Verder vormde ook de keuken een probleem. De indeling was niet ideaal en omdat deze zich achterin de ruimte bevond, ontbrak het aan veel licht. Ten slotte moet er ook wat gedaan worden aan de slechte vloeren van de flat.

Beelden van bewoonster Caroline

Dankzij de hulp van hun vrienden slaagden Caroline en haar man de flat te verbouwen en talrijke renovaties met glans te vervolledigen. Van de keuken tot de af te breken muur, enkele deftige schilderwerken en vloerrenovaties later, slaagde het echtpaar erin om een echte droomthuis voor hun gezinnetje van drie te creëren. Klein maar o zo gezellig!

Scandinavische flat

Vandaag bestaat de flat uit drie kamers met twee slaapkamers. De inrichting is grotendeels geïnspireerd op de Scandinavische stijl. “Ik hou van een functioneel en tijdloos interieur waarin natuurlijke materialen en zachte kleuren worden gecombineerd om een sereen en gezellig interieur te creëren. Ik hou er ook van om verschillende stijlen te mixen door een leuke afwisseling tussen vintage en hedendaagse stukken” stelt Caroline.

Natuurlijke en houtachtige materialen

De meeste meubels in de flat zijn gemaakt van massief hout, in licht eiken of teak. Een warm en tijdloos materiaal dat het paar weet te waarderen en dat past bij elke decoratiestijl. Caroline is vooral dol op natuurlijke materialen, zoals linnen, riet en katoenen gaas, die de verschillende kamers in het appartement sieren.

Zachte, lichte kleuren

De slaapkamer van zoontje Gabriel. Beelden van bewoonster Caroline.

Van de keuken tot de woonkamer, met inbegrip van de slaapkamers en de eetkamer, doorheen het hele appartement overheersen de kleuren wit en beige. Caroline is in het bijzonder verzot op deze kleuren, vooral vanwege de heldere en cocooning sfeer die ze in elke kamer oproepen.

De hoofdslaapkamer. Beelden van bewoonster Caroline.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.