#Inspiratie

Binnenkijker: een prachtige flat vol design en kunst in Oostende

Een prachtige versmelting tussen design, kunst en Belgische finesse
Geplaatst op  
Binnenkijker: een prachtige flat vol design en kunst in Oostende © Frederik Vercruysse

Een flat in volle beweging dat een platform biedt aan hedendaagse designers en kunstenaars? Welkom in de wonderbaarlijke vakantiewoning van Albane Paret en Micha Pycke. Kijk samen met ons mee binnen de muren van deze Oostendse parel…

Op de bruisende zeedijk van Oostende, met prachtig zicht op de haven en de pier, ligt Paradis Apartment van Albane Paret en Micha Pycke, een PR powerkoppel dat het PR- en communicatiebureau Club Paradis runt. Het is een liefdesverklaring aan Oostende (Albane’s geboortestad), de zee, design, kunst en hospitality. Het is een tweeslaapkamerappartement dat zowel verhuurd wordt voor korte en lange (vakantie)verblijven, als voor evenementen, vergaderingen en fotoshoots.

© Frederik Vercruysse

Bijzondere mélange

© Frederik Vercruysse

Binnen de muren van deze 97m2 grote flat bevindt zich een unieke unieke mix van design- en kunstobjecten, zowel gelimiteerde stukken als designklassiekers. Vanuit hun netwerk kennen Albane en Micha veel mensen uit de design- en kunstwereld. Bijzonder aan deze vakantiewoning, is dat alle objecten ook te koop zijn. Hiervoor werkt het duo samen met verschillende makers, designers, kunstenaars, galeries en merken, voornamelijk uit België. De flat combineert stukken van grote namen als Muller Van Severen, MANIERA, destroyers/builders, valerie_objects en HAY, met werk van opkomende talenten als Coseincorso, Middernacht Alexander, LERRY ceramics, STACK en Rooms Studio. Een overnachting in deze flat is dus ook een immersie in een wereld van Belgische kunst en design, waar de creaties in een inspirerende omgeving ervaren kunnen worden.

In volle evolutie

Voor de eigenaars van Paradis Apartment is de flat geen statisch concept, maar een bewegend, veelzijdig en evoluerend project. Hun doel is om een gecureerde ruimte – geen galerie, showroom of winkel – te creëren waar de werken en objecten dagelijks worden gebruikt. Om de 6 à 8 maanden wijzigt het interieur, zodat er steeds nieuwe objecten, makers, designers en kunstenaars te ontdekken vallen. De inspiratie voor dit dynamische concept komt ook wel mensen als Leo Castelli, Hans Ulrich Obrist en Gavin Brown, die allemaal hun carrière in de kunstwereld begonnen door tentoonstellingen en presentaties te cureren in hun eigen woonruimtes, zoals hun woonkamer, keuken en zelfs hotelkamers.

Intrigerende contrasten

​Onder de designstukken in deze flat herken je onder meer de creaties van Coseincorso, destroyers/builders, HAY, LERRY ceramics, Middernacht & Alexander, Bernard Dubois, Christoph Hefti, Lukas Gschwandtner, MANIERA Gallery, Muller Van Severen, Rooms Studio, STACK, Tekla, Valerie Objects en Vormen.

De keuken, dé eyecatcher in deze woonst, is ontworpen door Atelier Ternier. Hier wordt glossy houtwerk in organische vormen gecombineerd met geborsteld aluminium. Goed voor een leuke seventiessfeer die uitnodigt om te koken of gezellig samen te zijn.

Verder is er ook veel oog voor hedendaagse kunst. Paradis Apartment bundelt een uiterst fascinerende verzameling van kunstwerken van o.a. John Baldessari, Nathalie Du Pasquier, Sam Durant, Armen Eloyan en Max Pinckers. Het zijn allemaal edities van het kunstplatform artlead.

Paradis Apartment biedt plaats aan maximaal vijf personen en is te huur vanaf 280 euro per nacht.
Meer info vind je via de website.