#Inspiratie

Binnenkijker: een kleine & stijlvolle studio in Warschau

Een piepkleine urban cocon met een doordacht interieur
Geplaatst op  
Binnenkijker: een kleine & stijlvolle studio in Warschau © Natalia Poniatowska-anczok

De interieurarchitecten van Butterfly Studio namen een kleine flat in Warschau, Polen, onder handen. Het resultaat is helder, stijlvol en oh zo schattig. Maak kennis met een urban cocon die bijzonder slim is ingericht. 

Deze studio van 65 vierkante meter in het centrum van Warschau onderging een metamorfose van muur tot plafond. Tijdens de coronacrisis wilden de eigenaars, een bruisend jong koppel van in de dertig, hun woonruimte aanpassen aan hun nieuwe leven en het thuiswerken. Om de volumes te reorganiseren en wat kleur in huis te brengen, deden ze een beroep op Anna Baranowska en Joanna Felczuk van Butterfly Studio. “Het grootste deel van de samenwerking gebeurde online”, zegt het getalenteerde interieurontwerpersduo. “De eigenaars vonden ons via onze Instagrampagina. We gingen de flat bekijken en opmeten. Van dan af verliepen alle meetings via Google Meet. Uiteindelijk zijn we nog een keer bijeengekomen om ze de afwerkingsmaterialen te laten zien.”

Voor

Na: een ruimtebesparende renovatie

De keuken is klein maar functioneel. De schrijnwerker van Butterfly Studio maakte de marineblauwe kasten van mdf en het witte werkblad van composiet op maat. Knappe details zijn de handgrepen van messing en de spatwand van Bianco Carrara-tegels in visgraatmotief. De tegels met een ‘Marble Look’ (Marazzi) bakenen de kookhoek af. Rond de houten tafel (meble.pl) staan zwarte ‘A-5910’ stoelen  van het merk Fameg. De iconische hanglamp erboven is de ‘Multi-Lite’ van ontwerper Louis Weisdorf (Gubi). Op het werkblad staan houten planken (Zara Home) uitgestald voor een warme sfeer. Oorspronkelijk had de ruimte twee aparte badkamers die te klein waren voor de wasmachine en een bergruimte. De binnenhuisarchitecten besloten ze te combineren tot één enkele functionele en comfortabele badkamer met een grote muur van marineblauwe kasten.

Marmer, mozaïek en messing zetten de toon in de badkamer. De muur is afgwerkt met witte tegels ‘Arrow’ (Equipe Cerámicas), op de vloer liggen mozaïektegeltjes ‘Tower Hill. Op het wastafelmeubel zien we een witte waskom ‘Round’ (Roca) en een vergulde kraan (Paffoni). “Licht speelt een cruciale rol. In de douche en onder de spiegel hebben we leds en warme lichten geïntegreerd om ‘s nachts de sfeer van een kleine privé-spa op te roepen. Vandaag is het de favoriete plek van de eigenaars”, zeggen de binnenhuisarchitecten tevreden. En om in te spelen op de behoefte aan een plek voor thuiswerk, liet het inventieve duo een klein bureau op maat maken dat je ook als kaptafel kunt gebruiken. Het bureauhoekje in nachtblauw is maatwerk. Voor het bureau, houten stoel ‘Carmen’ (Rowico). Ook de ronde spiegel werd op maat gemaakt. Bureaulamp (Zara Home). De eigenaars kunnen zowel daar werken als aan de keukentafel. Hanglamp ‘Multi-Lite’ van ontwerper Louis Weisdorf, die het licht in verschillende richtingen kan verspreiden, zorgt hier voor een mooie helderheid. Opdracht volbracht!

Monochroom en warm

Marmer, messing en marineblauw lopen als een rode draad door de rest van het appartement. “Om het monochrome palet karakter te geven, combineerden we het marineblauw met de warme tinten van koper en de koele nuances van marmer. Het messing past prachtig bij de eiken balken en het witte lijstwerk op de muren.”

De keuken loopt over in de kleine zithoek met wandmeubel, op maat gemaakt door de schrijnwerker van Butterfly Studio. Vloerlamp ‘Ruben’ (Markslöjd) van messing en de grote ronde spiegel (Ikea) vergroten het ruimtegevoel. Op de vloer ligt een visgraatparket ‘Alabaster’ (Color Floor). De woonkamer met sofa (Optisofa) op een grijs tapijt ‘Ritz’ (Rugvista). Het petroleumblauw van de sofa legt de link met het marineblauw van de keukenkasten. Op de muur achteraan bracht de schrijnwerker van Butterfly Studio wandplanken van wit mdf aan, op maat gemaakt.

Oker- en aardetinten zetten de toon in de slaapkamer, waar behang ‘Opulence’ (Rebel Walls) zachte nachten oproept. Rond het bed (LuxMaterac), twee hanglampen ‘Manz’ (La Forma) en twee nachtkastjes (Jysk). Kussens en bedlinnen zijn van H&M Home.

Meer info?

Ontdek hier welke interieurprojecten Butterfly Studio nog deed.