#Nieuws#Trends

Brabantia viert 100e verjaardag met nostalgische bloemenprint

Het Nederlandse merk herlanceert de iconische Patrice-bloemenprint uit 1969
Geplaatst op  
Brabantia viert 100e verjaardag met nostalgische bloemenprint © Brabantia

Pure nostalgie: de seventies Patrice-bloemenprint op de broodtrommel, bewaarblikken of vuilbak van Brabantia. De meesten onder ons kennen het vrolijke motief nog wel van een interieur uit hun kindertijd, een vroeger interieur of van bij de grootouders thuis.  Omdat Brabantia dit jaar 100 kaarsjes uitblaast besloot het Nederlandse bedrijf de iconische print te herlanceren in een modern jasje.

© Brabantia vintage foto van de Patrice-collectie uit 1969

De Patrice-print met bruine en fuchsia bloemen op een oranje achtergrond werd in 1969 ontworpen door Patrica van Uden en veroverde snel menig interieur. In tien jaar tijd werden de Patrice-producten met de hyperpopulaire print maar liefst vijf miljoen keer verkocht.

© Brabantia Patrice-collectie

Vandaag herlanceert Brabantia een aantal bestsellers voorzien van de retro-print. Onder meer de pedaalemmers newIcon van 30 liter en de Bo Touch Bin op poten van 11 en 23 liter, de broodtrommel met schuifdeksel en de 1,4 liter-voorraadbus van Brabantia kregen een hedendaagse Patrice-look.

Meer informatie vind je terug op de website van Brabantia.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.