#Adresjes#Getest#Hotels#Inspiratie#Nieuws#Trends

Budget boetiekhotel getest in Londen


Geplaatst op  
Budget boetiekhotel getest in Londen ©

Een goed en betaalbaar hotel in Londen vinden is niet eenvoudig, dus delen we graag dit nieuwe adres: Qbic-hotel. Op dit moment zijn er al twee Qbic-hotels, een in Londen en een in Amsterdam. De hotels zijn het geesteskind van de Nederlandse hotel-ondernemer Paul Rinckels, ook eigenaar van het mooie Maastrichtse adres Town House Hotel. Het Londense Qbic ligt in de buurt van Brick Lane (metro: Aldgate).

Al een tijdje is de buurt van Brick Lane in opmars. Het ligt niet ver van de Londense City en heeft een levendige sfeer. Hier lopen nog mensen op straat, hier gaan nog kinderen naar school, hier zijn nog tal van kleine marktjes. Net als in Parijs heeft Londen de laatste jaren te lijden onder het feit dat het merendeel van het vastgoed door buitenlandse investeerders wordt opgekocht. Daardoor krijgen de stadskernen iets van een spookstad. Je ziet er enkel toeristen of shoppers, of shoppende toeristen, zo je wil. Hoe levendig ook, de wijk rond Brick Lane is tegelijk ook een van de armste van Europa. Het merendeel van de bewoners is van Bangladeshi afkomst en de werkloosheid is er hoog.

Impuls geven

Dat weet ook Paul Rinckels, oprichter van het nieuwe Qbic-hotel die er alles aan wil doen om ook zijn rol te spelen als ondernemer / werkgever in de wijk: “Het hotel zit in een oud kantoorgebouw, dat al vijf jaar leeg stond. We geven het een nieuwe impuls, een meerwaarde voor de wijk.” Veel mensen van het personeel komen uit de buurt en Rinckels werkt ook graag samen met de lokale kleine ondernemers. Zo wordt de kaas gehaald bij twee Franse broers die er  een handel opstartten. De fietsen komen van Bikeworks, een werkplaats die werkt met kapotte onderdelen van gevonden en gestolen fietsen en die ex-gedetineerden tewerkstelt, wat een van hen de cynische grap ontlokte dat hij nu misschien aan de slag is met fietsen die hij vroeger stal.

Kubus

Qbic slaat op de naam van het concept van het hotel. Rinckels ontwierp een ingenieuze soort kubus waarin badkamer en bed zijn geïntegreerd. Dat geeft de Qbic-hotels een vorm van vrijheid. “Als het niet aanslaat hier, dan halen we onze kubussen er gewoon weer uit en beginnen ergens anders opnieuw.” Voor de bedden werkte Rinckels samen met het Britse Naturalmat. Het verhaal achter deze beddenfirma is te leuk om niet te delen. Het merk ontstond uit de zoektocht naar een goede matras van een vader voor zijn dochtertje dat aan zowat elke matras allergisch bleek te zijn. Hij toog zelf aan de slag om er een te fabriceren en daaruit ontstond NaturalMat. Ik kan het bevestigen, ik heb prinsheerlijk geslapen in dat bed en dat gebeurt me niet vaak op hotel.

Budget en design

Qbic is een designhotel waar vooral jonge designers een platform in krijgen. En dat zul je geweten hebben. De tuinslanglamp aan elk bed, vond ik persoonlijk gewoon vreemd, maar in Londen mag het altijd wel een beetje ‘quirky’ zijn. We zien het graag door de vingers omdat de rest van de inrichting heel mooi is. Ook fijn is dat er op de vloer geen vasttapijt ligt maar planken. Goed voor mijn luchtwegen, die steevast in de knoop raken bij al te veel hotel-carpet. Ook de lobby is gezellig en uitnodigend, met haardvuur en warme textielen.

En dan de prijs natuurlijk, die is prima, voor een kamer zonder raam betaal je vanaf 69 pond, voor een kleine kamer met raam 79 en voor een grote kamer 94. Helemaal goedgekeurd.