#Agenda#Nieuws

De 3 leukste design events in maart

Design liefhebber? Dan ga je ongetwijfeld deze drie design events in maart willen bijwonen!
Geplaatst op  
De 3 leukste design events in maart © FAINA collection ©Victoria Yakusha

Als je verzot bent op alles wat met design en lifestyle te maken heeft, dan hebben we weer leuk nieuws voor je. Maart wordt een drukke maar bijzondere maand voor designliefhebbers. Wij schuiven alvast drie events naar voren die je niet mag missen als design je diep vanbinnen vrolijk maakt.

1. YUST art: Louise Mertens, nog tot 8 maart

yust art louise mertens
©Athos Burez

Wie co-working, designlofts en hippe hospitality zegt, zegt Yust. De hotspot, die op een boogscheut van brouwerij De Koninck en Antwerpen-centrum ligt, heeft naast z’n prachtige interieur en de goeie service, ook heel wat op cultuurvlak te bieden. Het concept zet ook muziek, food, kunst en social events op de kaart in 2020. Het jaar start voor hen met een fascinerende expo van de Belgische artieste Louise Mertens, gekend voor haar werk dat een abstracte mix is tussen analoog en digitaal, met veel mysterieuze details, sublieme vormen en texturen. Deze getalenteerde dame heeft eveneens een fascinerend Instagramprofiel waarmee ze je meeneemt in haar universum van kunst, verre reizen en stijlvolle outfits.

Praktische informatie: Berchem, nog tot en met 8 maart 2020 – YUST Antwerpen, Coveliersstraat 6, 2600 Berchem – Yust.com

Collectible, van 5 tot 8 maart

collectible brussel kunst en design
©Arthur Hoffner

Een gevestigde waarde langs de buitenkant, gewaagde designs aan de binnenkant. Collectible zet voor de derde keer op rij de toon op vlak van interieur en kunst: de beurs werkt samen met curatoren, opkomende galerieën en designtalent om u tegen te zeggen. Het is hier waar de kiemen voor de designtrends van morgen worden geplant. Er zijn meer dan honderd internationale exposanten om te ontdekken, elk met hun unieke invulling van hedendaags design, architectuur en kunst. Nieuw dit jaar is de Bespoke-sectie, waar je gloednieuwe creaties in opdracht kunt ontdekken, van onder meer Ben Storms, Brut collective en Dim Atelier.

Praktische informatie: Brussel, van 5 tot 8 maart 2020 – Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel – collectible.design

Brussels design market, 14 & 15 maart

Brussels design market
©Marine Van Campenhout

We mogen best trots zijn op ons land! De grootste vintage design markt in Europa vindt elk jaar plaats in Brussel. Hoewel het belangrijkste event voor vintage design liefhebbers elk jaar uitbreidt, blijft de magische sfeer van op een rommelmarkt aanwezig en kun je er nog altijd de slag van je leven slaan. Tijdens Brussels Design Market vind je authentieke designstukken tegen aantrekkelijke prijzen, en mensen met dito verhalen. Verzamelaars, connaisseurs en fervente amateurs kunnen in Shed 3 en 4 van het historische Tour & Taxis naar hartenlust ideeën uitwisselen!

Praktische informatie: Brussel, van 14 tot 15 maart 2020 – Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel –Designmarket.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.