#Inspiratie#Nieuws

Pantone lanceert de nieuwe kleur van het jaar 2023

Maak kennis met Viva Magenta, een bruisende kleur bomvol karakter
Geplaatst op  
Pantone lanceert de nieuwe kleur van het jaar 2023 © Shutterstock

Elk jaar duidt Pantone een kleur aan die de trends voor het komende jaar zal bepalen. Voor 2023 koos de wereldwijde kleurenspecialist voor Viva Magenta (Pantone-referentie 18-1750). Een tint die vitaliteit, kracht en sterkte belichaamt, en geïnspireerd is door de natuur en de wereld om ons heen. 

couleur de l'année 2023

Een onconventionele kleur

Waar de kleur Very Peri in 2022 ons uitnodigde tot inventiviteit en creativiteit, staat de kleur van het jaar 2023, Viva Magenta, voor een nieuwe dynamiek. Deze felroze tint heeft de ambitie om “een nieuw verhaal” te schrijven, schommelend tussen kracht en uitbundigheid. Het brengt associaties van vreugde, optimisme en dynamiek met zich mee en biedt nieuwe perspectieven volgens de kleurenexperten. “Het is een onconventionele kleur voor een onconventionele tijd” zegt Laurie Pressman, vice-president van het Pantone Color Institute. Flirtend tussen rood, roze en paars nodigt Viva Magenta ons uit om nieuwe deuren te openen, de toekomst in te duiken en de slechte herinneringen van de afgelopen jaren op te bergen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone)

Meer informatie hierover vind je via pantone.com

Onze shopping

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.