#Nieuws

De Parijse charme van Maison Sarah Lavoine komt naar Brussel

Het Franse interieurlabel brengt intense kleuren en een eclectische stijl naar België
Geplaatst op  
De Parijse charme van Maison Sarah Lavoine komt naar Brussel © Maison Sarah Lavoine

Al twintig jaar geeft Maison Sarah Lavoine interieurs een kleurenboost met haar kenmerkende stijl. Na Parijs, Lille, Bordeaux en Nice steekt het designlabel nu de grens over om een verkooppunt in Brussel te openen.

Een grote primeur voor Maison Sarah Lavoine! Het design- en confectiehuis verhuist naar België, meer bepaald naar Elsene, in de Brugmannwijk. Een belangrijke beslissing die de Franse ontwerpster en binnenhuisarchitecte Sarah Poniatowski, oprichtster van het label, weloverwogen nam. “De Belgische markt betreden is een belangrijke stap, een mijlpaal. België blijft zijn stempel drukken op vlak van design en architectuur. We zijn erg trots dat we langs de grote namen en zetten deze stap met bescheidenheid”, legt ze uit. Ver van de voor de hand liggende locatie aan de Louizalaan, had Sarah de gemeente Elsene in gedachten, en meer bepaald het Georges Brugmannplein, vanwege de eeuwenoude architectuur en de nabijheid van ambachtslieden, antiquairs en galeriehouders. Voor haar gaf dit ‘dorp in de stad’-gevoel de doorslag.

© Maison Sarah Lavoine

Sinds 2012 vertaalt Maison Sarah Lavoine haar architecturale projecten en creaties naar unieke waarden en een gedurfde visie op design. Het label is gekend voor een bijzonder spel van kleuren, lijnen en materialen waarmee ze warme, hedendaagse ruimtes creëert die haar persoonlijkheid weerspiegelen. Haar meubel- en interieurcollecties zijn elegant en ongecompliceerd: tijdloos maar origineel, eenvoudig maar met een constant oog voor detail, altijd kleurrijk en resoluut ethisch geproduceerd. Vandaag vormt deze nieuwe pied-à-terre in Brussel voor haar de gelegenheid om haar klanten een meer immersieve ervaring van haar wereld te bieden. Een vitrine van 92 m2 waarin het talent van de ontwerpster als kleurenexperte volledig tot uiting komt en waar de objecten en meubelstukken die het label zo’n succes hebben gemaakt nu voor iedereen in Brussel zichtbaar en aanraakbaar zijn.

© Maison Sarah Lavoine

Meer weten?

Maison Sarah Lavoine

Georges Brugmannplein 8, 1050 Elsene
Open van dinsdag tot zaterdag van 11:00 tot 18:30

Maisonsarahlavoine.com