#Nieuws#Trends

Deco crush: de nieuwe collectie van Linnéa Andersson voor ARKET

Een wondermooie collab die resulteert in drie prachtige, unieke plaids om je in te nestelen dit seizoen!
Geplaatst op  
Deco crush: de nieuwe collectie van Linnéa Andersson voor ARKET © Arket

De Zweedse design- en decoketen ARKET pakt dit najaar uit met een knappe samenwerking. Samen met de Zweedse Linnéa Andersson, beeldend kunstenares en illustratrice, lanceert de winkel een collectie van drie unieke plaids. 

ARKETs designcredo is duurzaam en betaalbaar design leveren in al haar collecties. Hun missie? Democratisering van de kwaliteit door breed toegankelijke en duurzame producten te ontwerpen die gemaakt zijn om lange tijd gebruikt en geliefd te worden.

De collab tussen © ARKET en Linnéa Andersson

Een samenwerking met Scandinavische allures

De samenwerking tussen ARKET en Linnéa Andersson verkent het Scandinavische design in al haar vormen. De capsulecollectie inspireerde zich op levendige interpretaties uit het alledaagse leven, met vrolijke kleuren en organische vormen. De eerste editie bevat een gelimiteerde collectie van drie plaids, die het resultaat zijn van de samenwerking tussen het Zweedse Klippan – die verantwoordelijk is voor de productie van de wollen plaids – en Arket met Linnéa’s signatuur. Het bedrijf Klippan is gevestigd in een piepklein Zweeds stadje in het Zuiden van het land en weeft pure wol tot dekens en plaids met behulp van traditionele, Scandinavische technieken.

De vrouw achter de designs

Linnéa Andersson is een beeldende kunstenares en illustratrice uit Göteborg in Zweden. Haar patroon is gekenmerkt door kronkelige takken en bladeren, die in drie kleuren komen: ultramarijnblauw, tomatenrood en muisgrijs. Linnéa Andersson verwerkt planten in haar designs om de boodschap van gendergelijkheid, gedachten en emoties over te brengen zonder de noodzaak om lichamen af te beelden. Op die manier kunnen mensen zich identificeren in haar werk.

https://www.instagram.com/p/B1g-vPHiCRM/?utm_source=ig_embed

De collectie plaids in drie kleuren is de eerste fase van deze nieuwe samenwerking, die al online en in de winkels verkrijgbaar is. Later dit jaar volgt ook nog een tweede collectie met kussenovertrekken. Van Scandinavische hebbedingen om naar uit te kijken, gesproken dus!

Alle informatie over de collab vind je op Arket.com 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.