#Ideeën#Interieuradvies

Deco trip: nieuwe interieurtrends spotten in Parijs

We nemen je mee naar Parijs om te zien wat deze bekende interieurspeler dit najaar te bieden heeft!
Geplaatst op  
Deco trip: nieuwe interieurtrends spotten in Parijs © Maisons du Monde

Paris is always good idea, toch? Redactrice Mandy bezocht de lichtstad enkele weken geleden om de trendvoorstelling van interieurwinkel Maisons du Monde bij te wonen. De stad op zich is al een must-see als je van deco en food houdt, maar de nieuwe collectie van het Franse merk is al even veelbelovend.  

24 uur om de nieuwe collectie van Maisons du Monde te bewonderen én om Parijs te verkennen? Klinkt als een forse uitdaging, maar niets is minder waar. Redactrice Mandy ging op pad en zag dat het goed was!

Een nieuwe, veelbelovende collectie

Het Franse interieurmerk Maisons du Monde ken je ondertussen wel al, zeker als je van deco houdt. Dit najaar schuift de interieurspeler enkele nieuwe collecties naar voren en die hebben een gemeenschappelijke link: de liefde voor reizen. Maisons du Monde liet zich namelijk door enkele inspirerende plaatsen op deze aardbol beïnvloeden bij de creatie van haar nieuwe collecties. Opvallend is de aandacht voor vakmanschap van lokale ambachtslieden en een weerspiegeling van de culturen uit grote steden. Deze nieuwe trends laten je op ontdekkingsreis rond de wereld vertrekken!

Gezelligheid troef: warme en rustieke collecties geïnspireerd op de natuur

Neo-rustiek is terug van weggeweest! De landelijke stijl is niet meer weer te denken en brengt een portie gezelligheid naar onze interieurs. Denk aan hout – veeeeel hout – en warme kleuren. Bij Maisons du Monde hebben ze de boodschap ook begrepen: we zien veel kostbare materialen en donzige texturen gecombineerd met verfijnde prints. Dit jaar focussen de trends op sereniteit en duurzaamheid. Items die de tand des tijds ruimschoots doorstaan en die je eindeloos kan mixen met toekomstige trends.

De collectie Anduze van Maisons du Monde met zachte tinten en licht houtwerk. Goed voor een serene sfeer in de slaapkamer.
Metaal, gebrand hout en donkere tinten: dit is neo-rustiek op haar best. Dit is collectie Bergen van Maisons du Monde.
Hout – in verschillende afwerkingen en kleuren – blijft de hoofdrolspeler dit najaar. Collectie Bergen van Maisons du Monde.

Voor de kleurrijke kosmopoliet

Verfijnde ontwerpen met elegante details, intense tinten, drukke prints… De collecties Londen en Wenen focussen op kleur en feest, iets wat we allen kunnen gebruiken na deze sombere pandemie. De Roaring Twenties worden uitbundig gevierd, en in ons interieur doen we dat door gebruik te maken van tinten als donkergroen, mosterd en bordeaux, afgewisseld met metallic-achtige kleuren zoals goud. Rijke texturen zoals fluweel geven deze look een luxueuze toets. Alsof je je in een chique suite bevindt!

Wees niet bang van kleur, want de collectie Londen van Maisons du Monde bewijst dat het hand in hand met een stijlvol interieur gaat.
Metallic afwerkingen, flamboyante designs, drukke prints: alles kan. De maximalistische interieurtrend domineert weer!
Flamboyante designs zijn aan zet: ronde vormen, chique afwerkingen, subtiele motieven. Collectie Wenen van Maisons du Monde.

Exotische souvenirs voor je interieur

Gezellige tapijten in zachte tinten en afgewerkt met ludieke details. Natuurmaterialen zoals stro, riet en rotan die terugkomen in decoratie, zitmeubilair of verlichting. De kleuren van de warme aarde die vertegenwoordigd zijn. De collecties Kaapstad en Istanbul nemen je mee op een warmte tocht door exotische plaatsen.

Terracotta, hout en exotische prints: dit is de Istanbul collectie van Maisons du Monde die de warmte van het mediterrane naar België brengt.
Tapijten bij de vleet! Met of zonder prints: ze zijn stuk voor stuk oogverblindend.
Strakke designs worden makkelijk gecombineerd met exotische decoratie. It’s all about balance! Dit is een deel van de Kaapstad collectie bij Maisons du Monde.

Een collectie voor hippe vogels

De look van een trendy koffiebar en de feel van een hippe kantoorruimte: deze Rotterdam collectie maakt de droom van vele stadsmussen waar. Deze reeks hebbedingen staat in het teken van frisheid, de liefde voor terrazzo en duurzame ontwerpen. Pastelkleuren, minimalistische details en Scandi invloeden maken van deze stijl de ideale combinatie voor een hippe stadswoning.

Strak meubilair in vrolijke kleurtjes: de Rotterdam collectie van Maisons du Monde is beïnvloed door het Hoge Noorden.
Lichte stukken en vernuftige ontwerpen maken één gracieus geheel! De collectie Rotterdam van Maisons du Monde.
Pastelkleuren en terrazzo keren ook dit najaar terug naar onze interieurs. Collectie Rotterdam van Maisons du Monde.

Shop de nieuwe collectie van het najaar bij Maisons du Monde hier.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.