#Nieuws

Deze verfmerken onthullen hun trendkleuren voor 2023

Van BOSS Paints, Colora, Renaulac tot Levis. Ontdek mee hoe ze 2023 zullen kleuren!
Geplaatst op  
Deze verfmerken onthullen hun trendkleuren voor 2023 © BOSS Paints - colora

Zoals elk jaar onthullen verffabrikanten hun nieuwe kleuren waarrond de wereld van de decoratie, onder andere, in 2023 zal draaien. Wat staat er op de agenda? Kleuren die energie, welzijn en levensvreugde uitstralen, en die geïnspireerd zijn door de schoonheid van de natuur. Pak je borstels!

Levis

In de wereld van interieur is de natuur een ongelooflijke bron van inspiratie. Met milieu en duurzaamheid bovenaan de agenda, zijn organische vormen, kleuren en natuurlijke materialen nog nooit zo in de mode geweest. AkzoNobel, Levis’ moederbedrijf, koos dé perfecte kleur om de schoonheid van de natuur en ons collectieve verlangen naar positiviteit en energie te belichamen: ‘Wild Wonder’ is een delicaat, subtiel okergeel, dat doet denken aan korenvelden, een kleur met een naam die even licht als krachtig is.

De Levis kleur van het jaar 2023: Wild Wonder © Levis

Een kleur die de deur van ons huis naar buiten opent en de magie van de natuur, haar energie en haar lichtspel binnenlaat. Voor 2023 viert Levis de natuur in al haar aspecten, want de kleur van het jaar gaat ook gepaard met een ‘Ambiance Trend Collection’, een kleurenpalet geïnspireerd op tuinen, bossen en wouden, dat op zijn beurt de wonderen om ons heen onthult. De natuur is goud waard, en onze interieurs evenzeer.

Het kleurenpalet ‘Ambiance Trend Collection’ van 2023, met linksboven de kleur Wild Wonder. Deze tinten combineren niet alleen goed met elkaar, maar staan ook mooi bij natuurlijke materialen en kamerplanten. © Levis

BOSS Paints & Colora

© BOSS Paints & colora

Een zachte en serene tint die  fris en sprankelend is… Hij bestaat voortaan onder de noemer ‘Etangled Green’, de trendkleur voor 2023 van BOSS Paints en colora. Na de coronaperiode, en nu de oorlog en stijgende energieprijzen, willen we alleen maar rust en eenvoud. Dat is exact wat de nieuwe kleur oproept: een subtiel vergrijsd muntgroen, dat een evenwicht zoekt tussen rust en natuur, en een verlangen naar vrijheid, comfort en levensvreugde vertaalt.

© BOSS Paints & colora

Hoe je de kleur toepast? Kijk mee naar de knappe lifestylebeelden van BOSS Paints en colora, die hun hele nieuwe collectie rond deze centrale kleur hebben opgebouwd. Muntgroen is tijdloos en stijlvol, en vooral heel multi-inzetbaar.

© BOSS Paints & colora

We kunnen ons de kleur inbeelden in een landelijke keuken met de charme van hout en blauw/grijze tinten. Of in een kinderkamer, vergezeld van delicate pastelkleuren. Ten slotte komt muntgroen ook goed tot zijn recht in combinatie met warme kleuren zoals bruin of terracotta. Keuzestress maar een heel mooi resultaat gegarandeerd!

© BOSS Paints & colora

Renaulac

Om 2023 goed te starten, koos Renaulac ervoor om het jaar in teken van evenwicht, harmonie, welzijn en gezelligheid te plaatsen. Het idee erachter? Minimalistische lijnen, architecturale volumes en natuurlijke materialen combineren met zachte aardetinten die een gevoel van warmte uitstralen: Renaulac koos voor aubergine- en terracottakleuren en beige tinten, bronnen van lichtheid en welzijn.

© Renaulac

Voor de lente staat het Renaulac-kleurenpalet in het teken van frisse, krachtige kleuren die optimisme en levensvreugde naar je interieur brengen. Een trend met een boodschap die ons aanzet om het leven niet al te serieus te nemen: laten we durven lachen en speels blijven! Kobaltblauw? Eigeel? Of zachtroze? Deze energieke tinten gaan perfect samen met grafische prints, zoals strepen en ruiten, en zorgen voor een gedurfde, moderne look. Een idee om volgend jaar onze muren mee te decoreren?

© Renaulac

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.