#Nieuws

Diane von Furstenberg x H&M Home: een gewaagde collectie

Op zoek naar een gedurfde, maar stijlvolle elementen voor jouw interieur? Dan is deze nieuwe collectie misschien wel iets voor jou.
Geplaatst op  
Diane von Furstenberg x H&M Home: een gewaagde collectie © H&M Home

Fleur jouw interieur op met de H&M Home designersamenwerking van dit jaar. De collectie staat in het teken van ontwerpster Diane von Furstenberg, bekend om haar gewaagde prints en het iconische lippatroon.

De Belgische ontwerpster maakte naam in de jaren zeventig door de creatieve manier waarop ze kleuren en patronen benadert. Haar bekendste kledingstuk is de iconische wikkeljurk, die von Furstenberg voor het eerst introduceerde in 1974. De jurk is ondertussen uitgegroeid tot een staple piece. ‘Ik wilde altijd al een vrouw zijn die de leiding had, en de jurk heeft mij daarbij geholpen’, aldus Diane von Furstenberg.

© H&M Home

De wikkeljurk heeft door de jaren heen al heel wat transformaties ondergaan. Zo ontwierp von Furstenberg verschillende prints, waarvan vele even iconisch zijn als het kledingstuk zelf. Deze prints vind je nu ook terug in de H&M Home-collectie. ‘De prints en patronen van Diane von Furstenberg zijn tijdloos en stralen een gedurfdheid en vertrouwen uit waarmee we onze klanten willen inspireren’, vertelt Evelina Kravaev Söderberg, Head of Design en Creative bij H&M Home.

De collectie

© H&M Home

De 32-delige collectie omvat zowel interieurobjecten, als decoratieve items: wollen dekens, kussenhoezen, dozen, dienblazen, vazen en zoveel meer. De samenwerking is een perfecte weergave van de manier waarop jouw persoonlijke stijl zich reflecteert in het interieur. ‘De enige regel is dat het interieur weerspiegelt wie je bent. Het is belangrijk dat je je er ongelooflijk comfortabel voelt’, zegt Diane  von Furstenberg. Zo moedigt de collectie ons aan om niet alleen de leiding te nemen over ons leven, maar ook over ons interieur.

© H&M Home

De collectie is doordrongen met von Furstenbergs persoonlijkheid. De in het oog springende stukken voldoen dan ook aan onze verwachtingen. Van kleurrijke kussen met luipaard- en zebraprints in roze en oranje tot de beroemde rode lippen uit het Andy Warhol-portret van Diane von Furstenberg.

Voor de kaarsen selecteerde de ontwerpster zelf de geuren. Haar favoriet, amber, is verwerkt in alle grote kaarsen. De vier kleinere kaarsen zijn unieke interpretaties van cederhout, sandelhout, amber en dennenhout. Voor ieder wat wils dus.

Interesse?

Wil jij ook een beetje Diane von Furstenberg in huis halen, hou je ogen dan zeker open voor deze collectie. De DVF x H&M Home-collectie ligt vanaf 16 april in de H&M Home-winkel in Brussel en online op hm.com. Hier is alvast een voorsmaakje!

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.