#Inspiratie#Kinderkamer

Dit zijn de nieuwste trends op vlak van kinderkamers

Natuurlijke materialen, pastelkleuren en dinosaurussen dringen de kinderkamers van dit jaar binnen!
Geplaatst op  
Dit zijn de nieuwste trends op vlak van kinderkamers © La Redoute Intérieurs

Wat zijn de nieuwe decoratietrends voor kinderkamers? Wij delen het graag met jou! Dit seizoen dringen de natuur, frisse pastelkleuren en slimme accessoires de kinderkamer binnen.

Als het gaat om het interieur van de kinderkamer, zijn we vaak geneigd om deze in te richten alsof we voor onze eigen kamer bezig zijn. Maar wel wat verplaatsing in de leefwereld van je kind creëer je een wondermooie en gezellige cocon waar je hij of zij droomt, slaapt en speelt. Een ruimte op maat van de unieke persoonlijkheid van je kind.

Terwijl vooral zwart en wit de laatste jaren met de scepter zwaaien in interieurlandschap, keren we in de kinderkamer terug naar zachte pastelkleuren en natuurlijke materialen. Weg met die superhelden trouwens, vanaf nu dringen tijdloze dino’s de kamer binnen. Een frisse wind passeert in de slaapruimtes van onze kleine ukken.

Wij delen onze tips en inspiratie voor moderne prinsessen en dinosaurusjagers die verlangen naar een goede nachtrust. Dat ze vele zoete dromen mogen hebben!

1

Erg hip: natuurlijke materialen

lit bambou enfants childhome
Een klein bamboe hut annex bed zodat je kind zijn eigen jungle avonturen kan beleven. Bed ‘Bambou’, Child Home, 329,95 euro.

Richt je een kinderkamer in op dit moment? Vergeet dan zeker niet natuurlijke materialen te integreren in de droomkamer van je kleine kapoen. Denk aan rotan en bamboe bijvoorbeeld. Ze gaan hand in hand met een retro stijl, zoals een rotan wieg of bed. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werden kinderbedden immers gemaakt van dit iconische materiaal.

Wat decoratie betreft kiezen we voor een zonnespiegel, een kleine vintage fauteuil en een veelvoud aan manden en opbergruimte in natuurvezel. Deze decoratieve objecten brengen de nodige dosis warmte naar de kamer van je hartendief. Voor de kleuren geven we de voorkeur aan aardse, crèmekleurige en donkerbruine tinten. Vermijd vooral intense en fluorescerende kleuren, die onmiddellijk vloeken met de schoonheid van natuurlijke materialen.

Onze shopping van natuurlijke materialen:

2

Wit + pastelkleuren: een droomcombi

chambre enfants blanc flexa
Kinderbed ‘White’ van MDF en massief berkenhout, Flexa, 347 euro.

Een grote klassieker in kinderkamers tegenwoordig: hemels wit gecombineerd met pastelkleuren voor een ultra zachte sfeer. De juiste interieuropstelling? We adviseren je om te gaan voor een wit bed, enkele legplanken en een ladekast. Voeg ook enkele vrolijke decoratieve toetsen zoals verlichting en opbergers in pastelkleuren toe. Waar poederroze erg populair is bij kleine meisjes, zijn blauw of zacht groen perfect voor kleine jongens. Daarnaast gaan witte en pasteltinten heel goed samen met gebleekt hout. Een tijdloze combinatie die jong en oud nooit weet te vervelen!

Onze witte + pastel shopping:

3

Een dino universum in de kinderkamer

kinderkamer dinosaurus H&M Home
De dinosaurus collectie van H&M Home. Bedovertrek, 24,99 euro.

Dinosaurussen hebben kinderen altijd gefascineerd. Dit jaar maken tyrannosaurussen, langnekken en triceratops deel uit van het interieurlandschap. Je leest het goed: dit jaar maken deze verdwenen reuzen uit de oertijd hun comeback in de kinderkamers. Op het dekbed, een tapijt, maar ook als decoratie tegen de muur... Kortom dino’s zijn overal te vinden dit jaar!

Voor een hippe jungle kinderkamer adviseren we beige, kaki-groen en aardetinten, die gecombineerd kunnen worden met gebleekt hout. Ideaal voor de kamer van een kleine avonturier!

Onze dino shopping:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.