#Ideeën#Interieuradvies

Dit zijn de vier trendkleuren van deze zomer

Benieuwd naar wat een kleurexpert over de verftrends van dit voorjaar te zeggen heeft?
Geplaatst op  
Dit zijn de vier trendkleuren van deze zomer © Montana Furniture

Elk huisje, zijn kleurtje! Wie zomer zegt, zegt opfrisbeurt… Ook voor je muren! Ben je nieuwsgierig naar de trendkleuren voor de zomer van 2019? Wij vroegen raad aan een gekende verfexpert en die nam ons mee naar de vier trendkleuren van komend seizoen! 

Spiced Honey

De kleur die dit jaar uitgeroepen werd door Levis tot kleur van het jaar is ‘Spiced Honey’, oftewel honingbruin. Een warme, nostalgische kleur die je onmiddellijk zin geeft om al je gordijnen open te trekken. De kleur is daarnaast ook erg flexibel te integreren in je interieur en doet vrijwel elk decoratief project eer aan. De zachte, aangename tint roept meteen een erg gezellige sfeer op.

© Levis

Donkergroen

Sigma presenteert dit jaar een topper van een kleur die recht uit het woud komt: de Quiet Clearing collectie met zijn donkergroene variant is betoverend, gracieus en rustgevend. Deze karaktervolle en natuurrijke kleur past perfect binnen de trend van donkere, intense kleuren. De experten bij Sigma hebben overigens een heel nieuw kleurensysteem Voice of Colour op poten gezet waarbij ze zich baseerden op emoties en gevoelens die kleur bij hen oproept.

© Sigma

Living coral 

De energieke tint Living Coral werd onlangs door Pantone, het instituut voor trendonderzoek, uitgeroepen tot de kleur van het jaar. Deze kleur die we nu al terugzien in stoffen, tapijten en zelfs op muren, geeft een gevoel van veiligheid en warmte. De kleur is gekoppeld aan aanrakingen en menselijke relaties. Met zijn sprankelende aard, heb je van deze felle kleur maar een vleugje nodig om wat leven in een ruimte te brengen.

Links: © Tollens – rechts: © WestwingNow

Levendig geel

Last but not least, is er levendig geel dit jaar. Hoewel we geel al tegenkwamen in tinten zoals curry en mosterd in het herfstseizoen, is de lumineuze kleur ook in het voorjaar niet weg te slaan. Met glans slaagt levendig geel erin om de toon te zetten en een kamer instant op te lichten. Het grootste voordeel? Zelfs de meest neerslachtige mensen worden goedgehumeurd van deze tint.

© Zara Home

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.