#DIY steps#Ideeën

DIY: Een boho wollen wandhanger

Geplaatst op  
makkelijk
Voorbeeld: 1 uur
DIY: Een boho wollen wandhanger © Corentine Delepine

De evergreen in decoratie, die bestand is tegen alle trends? Dat is zonder twijfel de wandhanger, de (hart)verwarmende trend voor je muren. We zagen wol inmiddels in geweven vorm of in macramé, maar de opties zijn legio… Actief Wonen stelt je een gloednieuwe DIY voor in de vorm van een wollen wandhanger, met een vleugje bohémien! De kleurencombinaties, de grootte en de vorm van je wandhanger, die kies je helemaal zelf!

Uitrusting:

 • Wol (kies je kleurenspectrum zelf)
 • Een schaar voor de stof
 • Een krukje
 • Een houten stok

Hoe doe je het?

 1. Het doel is om stukken wol van dezelfde lengte te verkrijgen: hiervoor gebruiken we de poten van een krukje. Bind het uiteinde van de bol wol om één van de poten van het krukje.
 2. Wikkel de bol wol rond alle vier de poten van je krukje: hoe vaker je rond je kruk draait, hoe meer stukken wol je zal hebben. 
 3. Knip! 
 4. Doe hetzelfde met de andere bollen wol van de verschillende kleuren.
 5. Om de wollen franjes te maken, begin je met het maken van de hoofdknoop, ook wel de ‘leeuwerik’ knoop genoemd. Hier kiezen we ervoor om deze knopen tegelijkertijd met 4 verschillende strengen wol te maken, maar je kunt ze ook één voor één doen (je hebt dan net iets meer werk). Voor het gemak knopen we rond een houten stok, die aan de muur bevestigd is.
 6. Ga verder met de andere kleuren wol en trek de knopen vervolgens goed aan. 
 7. Tenslotte spelen we even voor kapper: knip de franjes wol in een gelijke lijn af of ga tegen de regels in, lekker asymmetrisch. Wees je meest creatieve zelf. Aan jou de keuze! 

Het resultaat:

Lees ook:

Deze budgetwinkel verkoopt kamerplanten aan een spotprijs binnenkort

DIY: de oversized pompon

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.