#DIY

DIY: een bohemian muurhanger in pasteltinten

Ga zelf aan de slag met deze leuke DIY, maak je eigen bohemian muurhanger.
Geplaatst op  
DIY: een bohemian muurhanger in pasteltinten © Raïsa Pollet

Zin om zelf aan de slag te gaan en een leuk decoratie-item te maken? Laat je dan gaan met deze DIY en maak je eigen muurhanger. In 8 simpele stappen creëer je een prachtige bohemian muurhanger die je ruimte een stuk gezelliger maakt.

Stap 1: Larks Head Knot

Als eerste beginnen we met de Larks Head Knot. Dit is niet moeilijk, je plooit een eerste draad in twee en legt ze over de stok. Daarna haal je de uiteinden van de draad door de lus en span je dit wat aan. Doe dit vervolgens met alle andere draden tot ze mooi naast elkaar hagen.

Stap 2: Square Knot

Vervolgens maken we een square knot, neem de eerste vier draden apart. Plooi de eerste draad over de tweede en derde, en onder de vierde. Trek nu de vierde draad onder de tweede en derde draad, en over de eerste. Trek nu de twee draden door zodat je een knoop krijgt. Doe nu hetzelfde maar in de andere richting, van rechts naar links. Neem de vierde draad over het tweede en derde, en onder de eerste. En nu heb je een square knot, doe dit nog eens bij alle andere draden, tot je een rij vormt.

Stap 3

Voor de volgende stap neem je de derde, vierde, vijfde en zesde draad. En je herhaalt de vorige stap hier gewoon opnieuw. Per rij die je af hebt begin je twee draden verder bij de volgende rij. Dit doe je totdat je een omgekeerde piramide hebt.

Stap 4: Double Half Hitch

Onder de piramide maken we een double half hitch. Je neemt de eerste draad aan de linkerkant en legt die diagonaal over de andere draden. De tweede draad van links leg je als een ‘u’ over de eerste, zodat je een lus krijgt. Haal de tweede draad door deze lus zoals op de foto te zien is. Dit doe je twee keer.

Stap 5

Blijf deze stap herhalen bij de andere draden, zo dan vorm je een soort rand zoals op de eerste foto. Doe dit tot aan de top van de piramide. Dan doe je hetzelfde aan de rechter kant. Ook opnieuw tot in het midden. Als je beide randen hebt afgewerkt, maak je ze aan elkaar vast. Dit doe je door de meest rechtse draad over de meest linkse te leggen en een half hitch lus te maken.

Stap 6

Herhaal nu nogmaals stap 4 om zo een dubbele rand te krijgen. Daaronder maken we opnieuw een rij van square knots, opnieuw stap 2 dus. Tot je een resultaat hebt zoals op de laatste foto.

Stap 7

Tenslotte maak je opnieuw een double half hitch aan beide kanten, dit is een herhaling van stap 4 en 5, zoals op de laatste foto. Om je muurhanger af te werken kan je al de draden even lang knippen, je bepaalt zelf hoe lang je ze wil. En dan ben je klaar.

Stap 8

Nog een extra stap is een draad bevestigen aan de stok zodat je je werk aan de muur kan hangen. Neem een draad van 1 m en draai ze aan één kant rond de stok. Haal het einde van de draad schuin over de stok en trek het langs onder door het kruis. (Zoals op de foto’s)

En klaar is kees!

Geschreven en gecreëerd door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.