#DIY steps#Ideeën

DIY: een papieren kerstkrans

Geplaatst op  
makkelijk
60 min
© Corentine Delepine

Een beetje tegendraads maar toch traditioneel? Deze kerst hebben we een DIY voor jou in petto die het beste van beide werelden combineert. We sparen een dennenboom en wat hulst, en gaan voor een papieren kerstkrans dit jaar. Erg duurzaam en vooral gemakkelijk om te maken, deze frisse wind in je traditionele kerstversiering. Wij zijn alvast fan van de papieren, maar niet minder feestelijke kerstkrans! 

Uitrusting:

Hoe doe je het?

1.Teken verschillende hulstblaadjes op het papier. Varieer in groottes. De blaadjes hoeven niet noodzakelijk dezelfde afmetingen te hebben. Inspireer je op echte hulstblaadjes bij een gebrek aan verbeelding!

2. Knip de vormen uit.

3. Met behulp van je lat en vouwbeen trek je in elk blaadje een rechte lijn in het midden. Deze tussenstap helpt je om de papieren blaadjes makkelijker te plooien later in de DIY.

4. En plooien maar! Markeer de vouw een beetje, zodat elk vel een reliëf heeft. Dit 3D-aspect geeft een meer dynamisch effect aan je krans.

5. Bevestig 2 of 3 blaadjes aan elkaar met je lijmpistool. Varieer in de groentinten en groottes van blaadjes.

6. Plak uiteindelijk de mini pompons vast op de blaadjes.

7. Tenslotte lijm je alle kleine hulstboeketten vast aan de metaling ring met het lijmpistool. Niets zo eenvoudig, gewoon wat warme lijm op de metaling ring doen en de boeketten één voor één bevestigen aan deze ring.

We kozen ervoor om slechts een deel van de metalen ring te versieren, maar niets weerhoudt je natuurlijk ervan om hem volledig te bedekken!

 

 

Corentine Delepine