#DIY steps#Ideeën

DIY: geef je oude bloempot een hippe update

Geplaatst op  
makkelijk
Ongeveer 40 minuten
DIY: geef je oude bloempot een hippe update © Celine I do it myself

Instagramster Celine van de blog ‘I do it myself’ frist deze keer een bloempot op door hem simpelweg te bedekken met touw voor een hedendaagse look. Een eenvoudige maar o zo leuke DIY!

Uitrusting:

 • Een bloempot
 • Dik touw (hier 6mm)
 • Een lijmpistool
 • 4 houten ringen
 • Wat dunner touw
 • Nylondraad
 • Een naald

Hoe doe je het?

 1. Breng enkele centimeters lijm aan aan de bovenkant van de bloempot en plak er het dikke touw op. Hoe dunner het touw, des te meer tijd deze DIY in beslag neemt.
 2. De lijm droogt snel, dus smeer niet alles in 1 keer in, werk in zones. Ga zo verder en bedek de hele bloempot met het touw.
 3. Kanteldepotomhetwerktevergemakkelijken. Druk de rijen touw goed aan zodat ze strak zitten.
 4. Wanneer alles met touw is bedekt, kun je nog een rij touw aan de rand van de pot toevoegen voor een mooiere afwerking en om de overtollige lijm die je op de foto ziet, te verbergen.
 5. Bedek de houten ringen met het dunnere touw. Doe wat lijm op de rand van de ring en wikkel het touw er stevig omheen.
 6. Doe hetzelfde voor de 3 overige ringen.
 7. Bepaal de plaats waar je de ringen gaat bevestigen. Steek op dit punt een nylondraad door de touwen met de naald.
 8. Doe wat lijm op de draad waar je de ring wil plaatsen en druk hem naar beneden ertegenaan, zodat de lijm zich vastzet. Verstevig vervolgens de ring door knopen te leggen met de nylondraad rond de ring.
 9. Doe hetzelfde voor de andere ringen. Plaats de ringen voorzichtig op dezelfde hoogte aan elke kant. Nu is je nieuwe bloempot klaar om te schitteren met een mooie plant!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.