#DIY steps#Ideeën

DIY: maak je eigen statement vaas met dambordpatroon

Geplaatst op  
makkelijk
30 min
DIY: maak je eigen statement vaas met dambordpatroon © Céline I do it myself

Het dambordpatroon is alomtegenwoordig. We zien de trend bij een hele hoop interieurmerken, op Instagram en zelfs op TikTok in verschillende kleurencombinaties. De DIY-koningin Céline I do it Myself paste de trend toe op een witte vaas. Een ruikertje bloemen erin en je bent klaar voor de zomer!

 

Uitrusting:

– een neutrale witte vaas
– zelfklevende schilderstape
– sprayverf
– een kwast

Hoe doe je het?

 1. Kies een vaas in de vorm van je keuze. Céline koos voor een gebogen vaas, maar om te beginnen raden we een rechte vaas aan.
 2. Bepaal de grootte van de vierkantjes voor het dambordpatroon van de vaas voor je begint. De grootte hangt af van de breedte van de schilderstape die je gaat gebruiken. Maak een sjabloon dat je helpt om dezelfde grootte vierkantjes te krijgen, zodat je een regelmatig patroon op je vaas krijgt.
 3. Plak de tape in een dambordpatroon. De truc is om de vierkantjes naast elkaar te leggen om het patroon zo gelijkmatig mogelijk te maken. Druk de tape hard aan om gaten tussen de tape en de vaas te voorkomen.
 4. Als de hele vaas bedekt is met tape, zet je de vaas in een geventileerde en beschermde ruimte. Bedek hem vervolgens met sprayverf. Laat drogen volgens de instructies op de spuitbus.
 5. Als de verf droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Je kunt een pincet gebruiken om het je gemakkelijker te maken.
 6. Als er minder uitgesproken patronen zijn, geen paniek! Spuit een beetje verf in een bakje. Werk met een fijn penseel de verbindingen handmatig af.
 7. Laat goed drogen alvorens je je vaas versiert met een boeket bloemen. Geniet van je hippe statement vaas!

  Meer DIY-inspiratie?

  Surf naar idoitmyself.be