#DIY steps

DIY: verfraai je oud servies met wat artistieke patronen

Tijd om alle miskopen uit de kast te halen en helemaal trendy te maken voor deze zomer. Nog een oude mok staan of een lelijk schaaltje? Los het samen met ons op.
Geplaatst op  
Makkelijk
10 min
DIY: verfraai je oud servies met wat artistieke patronen © Raïsa Pollet

We hebben allemaal die ene mok of schaal in de kast die niemand nog gebruikt. Of dat ene bord waar een lelijke barst in zit en we liever vermijden. Kies voor de circulaire benadering en geef de items een tweede leven door enkele simpele ingrepen. Kintsugi (Japans voor gouden reparatie) is de nieuwste trend in DIY-land!

Uitrusting:

  • Kom of emmer met warm water
  • Nagellak in de kleur naar keuze
  • Een oude mok of schaal
  • Een oude handdoek

Hoe doe je het?

Stap 1

© Raïsa Pollet

Voor de eerste stap zorg je ervoor dat je te herstellen item zoals een mok of schaal mooi gewassen is. Zorg dat er geen stof op zit of andere oneffenheden waarneembaar zijn. Plaats de kom water voor je en leg ernaast al een oude handdoek klaar.

Stap 2

© Raïsa Pollet

Neem je nagellak en giet de eerste kleur in het water. Maak een leuk patroon door lijntjes of bolletjes te tekenen. Daarna kun je er een tweede kleur bij doen, dit beslis je zelf. Laat je creativiteit de vrije loop!

Stap 3

© Raïsa Pollet

Nu komt het echte werk. Kies op voorhand al waar je het patroon ongeveer op de mok of schaal wil. Breng het item langzaamaan in het water met de kant die je wil versieren. Zorg dat alles op het item kleeft voor je ze er terug uithaalt. Haal als het nodig is de overige nagellak uit het water met een tandenstoker.

Stap 4

© Raïsa Pollet

Haal nu het item uit het water en plaats ze ondersteboven om te drogen en je bent klaar. Let op, steek het item zeker niet in de vaatwasser. Zo behoud je de lak voor lange tijd. Nu rest er je enkel nog een moment van genot met een lekkere koffie in je gloednieuwe-oude mok.

Opgepast: steek deze tas of schaal niet in de vaatwasser als je de lak er mooi op wil laten.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.

Raïsa Pollet