#Dit is Belgisch

Dol op wabi-sabi? Dit zijn onze favoriete Belgische shops in deze stijl

Hou je van de wabi-sabistijl? Wij ook! Daarom zochten we de leukste Belgische meubel- en decomerken uit die deze filosofie eren.
Geplaatst op  
Dol op wabi-sabi? Dit zijn onze favoriete Belgische shops in deze stijl © Mublo

De Japanse levensfilosofie wabi-sabi is populairder dan ooit, ook interieurgewijs. Deze stijl omarmt imperfectie, eenvoud en sereniteit. Denk aan warme, zachte tonen en simpele designs gemaakt van natuurlijke materialen. Ook in België kan wabi-sabi op veel aanhangers rekenen, met vermaard interieurarchitect en antiquair Axel Vervoordt als voortrekker. Actief Wonen licht enkele Belgische merken uit waar je naar hartelust wabi-sabi design en deco kan shoppen. 

1

Mublo

Op zoek naar een Belgisch interieur- en lifestylemerk dat hoogstaande meubels en interieuraccessoires vervaardigt in samenwerking met lokale en Europese fabrikanten? Meet Mublo! Duurzaamheid, een hedendaagse esthetiek en rijke stoffen behoren tot de kernwaarden van de nieuwe speler die een unieke stempel op elk interieur wil drukken. De bijzondere items vallen op door de stoffering, waar de expertise van Annabel Textiles – ook een op en top Belgisch bedrijf – voor verantwoordelijk is. Een andere boeiende collab is die met De Knudt Mirrors, wat resulteerde in een reeks spiegels die getuigt van een sterk staaltje Belgisch vakmanschap. In de toekomst liggen er plannen klaar om pop-up stores in onder meer Antwerpen en Gent te openen. Wij zijn alvast benieuwd naar meer!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MUBLO (@mubloofficial)

2

Victor Ledure

Een Belgische newbie in het designlandschap? Die zien we graag komen! Victor Ledure, die een achtergrond in product design en architectuur heeft, maakt zijn entree met prachtige meubels en objecten uit keramiek en hout. Vooral zijn keramische sculpturen die ook als vazen dienen, springen in het oog. De vazencollectie ‘Long Legged Lads’ – de naam verwijst naar de lange poten die precies uit een schilderij van Salvador Dalí komen – bezit een elegante fragiliteit die elk interieur een poëtische toets geeft. De reeks is zeer uniek, met maar 8 verschillende handgemaakte ontwerpen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Victor Ledure (@victorledure)

3

Jov-Design

Een tapijt dat dezelfde impact als een meubelstuk op een ruimte heeft? Het Belgische merk JoV slaagt erin door prachtige, handgemaakte tapijten, die uniek in hun soort zijn, te creëren. De designs getuigen van kostbaar vakmanschap dat weerspiegeld wordt in uitzonderlijke kwaliteit, bijzondere patronen, elegante tinten en verfijnde texturen. De nieuwste ‘Nostalgia’- collectie verwarmt elk designhart met haar sublieme vormen en retro-invloeden. Elk tapijt wordt vervaardigd met exclusieve materialen zoals wol, natuurlijke zijde, Belgisch linnen, mohair, katoen, Merino en Tencel Lyocell. Een uniek én duurzaam label om in de gaten te houden!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JOV (@jovdesign)

4

Ethnicraft

Verkies je eenvoudige, stijlvolle, tijdloze en duurzame ontwerpen? Dan ga je zeker en vast je gading vinden tussen de prachtige collecties van Ethnicraft. Het label is gekend voor haar tijdloze meubels van massief hout en prachtige decoratieve voorwerpen, en dat al langer dan 25 jaar. De duurzame productie vindt plaats in Indonesië waar hoogwaardige materialen worden gerecycleerd en wanneer dit niet het geval is, planten ze voor elke gekapte boom gewoonweg een nieuwe. Ethnicraft staat gekend voor uitstekend vakmanschap, eenvoud en innovatie in België. Een Belgisch merk om trots op te zijn!

Ethnicraft.com

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ethnicraft (@ethnicraft)

5

Kaiser Homes

Dennis en Maren uit Eupen richtten zopas het designlabel Kaiser Homes op vanuit hun liefde voor het pure vakmanschap. Hun eerste collectie ‘Montescudaio’ die uit een aantal bijzet- en salontafels bestaat, is geïnspireerd op het bijzondere landschap van hun huidige thuisbasis: het bergachtige gebied van Santa Luce in Toscane. Hun eigen items – die ze als interieurontwerpen en tegelijk ook als kunst beschouwen – worden aangevuld met prachtige, ambachtelijke stukken van lokale vakmensen uit de Italiaanse regio via een online winkel. Voor het duo staan duurzaamheid en tijdloosheid voorop en dat bewijzen ze door unieke stukken vervaardigd uit kostbare materialen te creëren.

6

Kasanai

Verzot op alles wat met Mortex te maken heeft? Dan ben je bij Kasanai aan het juiste adres! Dit Antwerpse label vervaardigt unieke en handgemaakte meubels bedekt met het tijdloze en oh zo populaire Mortex. Dat laatste is een fijne, minerale bekleding dat ook wel gekend is als gewaxt beton. Oorspronkelijk werd dit materiaal gebruikt voor het waterdicht maken van kelders, funderingen en behuizingen, maar vandaag krijgen ook de binnenmuren, vloeren en meubels van minimalistische interieurs een laag met deze textuur. Kasanai verkoopt tafels in verschillende groottes in prachtige organische vormen en maakt ook meubilair op maat. Subliem!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.